Κεντρική Basket League ΑΕΚ “H ΑΕΚ μου ράγισε την καρδία”

“H ΑΕΚ μου ράγισε την καρδία”

mensah bonsu

Την πικρία του για την στάση της ΑΕΚ όταν βρέθηκε θετικός σε αντιντόπινγκ τεστ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα παρκέ για δύο χρόνια, και να τελειώσει ουσιαστικά η καριέρα του, εξέφρασε ο Ποπς Μενσά Μπονσού σε ντοκιμαντέρ για την ζωή του. Ο Βρετανός παίκτης το 2014 είχε κοπεί από τον Ολυμπιακό επειδή δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ και λίγους μήνες αργότερα είχε υπογράψει στην ΑΕΚ.

Στους κιτρινόμαυρους είχε πολύ καλές εμφανίσεις θέτοντας υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP της σεζόν. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο χρήσης ουσιών, που όπως αναφέρει ήταν για την όραση του. Μάλιστα, τονίζει ότι η ομάδα ήταν ενήμερη για την αγωγή του, ωστόσο όταν έγινε η δίκη δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα.

Αναλυτικά:

«Το τέλος της καριέρας μου ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μου. Μετά από το Ντένβερ πήγα στην Ελλάδα. Ήξερα από τα ρούκι χρόνια μου ότι αν παίρνεις φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να την αναφέρεις. Δεν πέρασα από ιατρικές εξετάσεις, αξονικές ή ακτινογραφίες και δεν έκανα κανένα τεστ. Με ρώτησαν απλά: “Τα χρειάζεσαι τα φάρμακα;”, τους είπα όχι. Με ρώτησαν “αισθάνεσαι κάποιον πόνο;” και είπα πάλι όχι. “Τέλεια, οι εξετάσεις μας τελείωσαν” απάντησαν και μου είπαν “μην παίρνεις φαρμακευτική αγωγή τις ημέρες των αγώνων”.

Μπήκα στη σεζόν, ήμουν πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ, πήγαινα προς το MVP και τότε βγήκε πως απέτυχα σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο τίτλος έλεγε “ο Ποπς Μενσά-Μπονσού έκανε χρήση αμφεταμίνης”. Μίλησα με τον προπονητή, με τον γυμναστή και με τον ιδιοκτήτη, τους είπα ότι δεν έχω κλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή μου, είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά μου. Πήγα στη δίκη, ο δικαστής δεν μιλούσε αγγλικά. Του εξήγησα ότι έπαιρνα μια φαρμακευτική αγωγή για να βλέπω όπως ένας κανονικός άνθρωπος, δεν ήταν ουσία που με έκανε πιο γρήγορο ή πιο δυνατό και δεν μου βελτίωνε την απόδοση. Απλά με κοιτούσε.

Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε πως η ομάδα έστειλε φαξ, στο οποίο έλεγε πως δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την αγωγή που έπαιρνα. Μου ράγισαν την καρδιά, έκλαψα, μέχρι να προσγειωθώ από το ταξίδι από την Αθήνα είχα 50 μηνύματα. Μπήκα στο Twitter και εκεί είδα ότι μου επιβλήθηκε τιμωρία δύο ετών και ήταν σκληρό. Είχα τιμωρία δύο χρόνων στα 33 μου, οπότε κατάλαβα πως αυτό ήταν το τέλος της καριέρας μου και αποσύρθηκα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…