Κεντρική Διεθνή “Δεν έχει νόημα να περιμένουν από τους παίκτες να επιστρέψουν άμεσα μετά από τέτοια διακοπή”

“Δεν έχει νόημα να περιμένουν από τους παίκτες να επιστρέψουν άμεσα μετά από τέτοια διακοπή”

Ουτοπικές και παράλογες θεωρεί τις ελπίδες των διοργανώσεων για ολοκλήρωση της σεζόν ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο οποίος τόνισε ότι μετά από τέτοιας διάρκειας αποχή χρειάζεται πολύς χρόνος για να επανέλθει το σώμα σε αγωνιστικό ρυθμό. O νεαρός παίκτης της Βαλένθια, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Ισπανία, μίλησε στο “nova.rs”, και τόνισε ότι η σεζόν έχει χαθεί, καλώντας τις διοργανώσεις να προστατέψουν τους παίκτες ώστε να είναι υγιείς του χρόνου.

Αναλυτικά:

«Για εμάς που μένουμε μόνοι είναι πιο δύσκολο. Υπάρχουν μέρες που δεν βλέπω άνθρωπο. Μου λείπει το να μιλάω με κάποιον. Είναι στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου απλώς να κοιτάζει το ταβάνι για περισσότερη ώρα από ότι συνήθως επειδή κάθε μέρα είναι ίδια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε ζωντανοί και υγιείς.

Δε μπορώ να καταλάβω ποιος σκέφτεται ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε μπάσκετ τον Ιούλιο. Οι αθλητές κάνουμε κάποιες ασκήσεις σπίτι και γυμναζόμαστε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κανονική μας προπόνηση. Καμία γυμναστική σε ένα δωμάτιο δύο επί δύο μέτρα δε μπορεί να αντικαταστήσει το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις μίας ομάδας. Φίλε, δεν έχουμε πιάσει μπάλα εδώ και ένα μήνα και δεν ξέρουμε πότε θα το κάνουμε.

Ακόμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες, μετά από διακοπές οι αθλητές χρειάζονται ένα μήνα για να είναι έτοιμοι. Τώρα, έπειτα από μήνες που θα είμαστε εκτός, κάθε μυς μας θα έχει χαλαρώσει, πιστεύει αλήθεια κάποιος ότι θα είναι εντάξει ο μυς σε ένα μήνα; Εδώ όταν τραυματίζεται ελαφρά ένας παίκτης χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει. Τώρα όχι απλώς ένας ή δύο παίκτες, αλλά όλη η ομάδα δεν προπονείται για μήνες και μετά θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν άμεσα στο παρκέ. Δεν έχει νόημα.

«Πώς θα σώσουμε την σεζόν; Με το να παίξουμε κατευθείαν θα ρισκάρουμε να τραυματιστούμε. Μακάρι να έκανα λάθος, αλλά δεν είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο; Η φετινή σεζόν χάθηκε τι να συζητάμε; Ας προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και να κοιτάξουμε την επόμενη σεζόν, υγιείς. Δόξα τω Θεώ, θα παίξουμε μπάσκετ την επόμενη σεζόν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

H FIBA έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση του Βόιτμαν

Η FIBA έχει αναλάβει την υπόθεση του Γιοχάνες Βόιτμαν και εκείνη θα πει την τελευταία της …