Κεντρική Basket League Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ παίρνει πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ανεβαίνει

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ παίρνει πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ανεβαίνει

Μπροστά στο αδιέξοδο, από τη στιγμή που η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι αδύνατη, από τη στιγμή που ο χρόνος περνά και δεν υπάρχει βιώσιμη λύση συνέχισης των αγώνων, αυτό που προκρίνεται ως μοναδική διέξοδος είναι η ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων, όλων των κατηγοριών. Βεβαίως, πρέπει να ομονοήσουν ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και ΠΣΑΚ, να το αποδεχθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να υλοποιηθεί και να λειτουργήσουμε σαν να μην υπήρξε ποτέ η αγωνιστική περίοδος 2019-’20.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ δεν μας έκανε σοφότερους. Άλλωστε, επί της ουσίας δεν έγινε καμία πρόοδος, γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει πρόοδος. Η απόφαση για διακοπή δεν άλλαξε, καθώς δεν μπορούσε να ειπωθεί κάτι διαφορετικό. Άλλωστε και 14-0 να ψήφιζαν οι ομάδες για συνέχιση (καμία δεν θέλει να επιστρέψει στο γήπεδο), δεν είναι ξεκάθαρο το πότε μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, συνεπώς παραμένουμε στα ίδια.

Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι ο τρόπος, με τον οποίο θα τελειώσουν όλα. Δεν θα υπάρξει πρωταθλητής, άρα σταματά το σερί του Παναθηναϊκού, δεν θα υπάρξει πτώση ομάδων, ούτε άνοδος από την Α2 στην Basket League. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει και του χρόνου στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν να ζορίζονται, αντίθετα οι έχοντες την ευθύνη για εύρεση εσόδων στον ΕΣΑΚΕ τραβάνε τα μαλλιά τους, καθώς αντιλαμβάνεστε πως στο τοπίο που θα δημιουργηθεί μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, με την προβλεπόμενη οικονομική αστάθεια, ένα πρωτάθλημα δίχως ανταγωνισμό στην κορυφή δεν είναι θελκτικό για τους χορηγούς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αν επικρατήσει αυτή η άποψη, που για την ώρα είναι κυρίαρχη, από καμία κατηγορία δεν θα υπάρξει μεταβολή. Ως εκ τούτου κανείς δεν ανεβαίνει, κανείς δεν πέφτει, γεγονός που είναι καταστροφικό για ομάδες, οι οποίες επένδυσαν, πλήρωσαν, ήταν αγκαλιά με τον στόχο τους, αλλά θα μείνουν εντός κι επί τα αυτά, χωρίς να είναι δεδομένο ότι του χρόνου θα μπορέσουν να κάνουν ανάλογη επένδυση, από τη στιγμή που χάνεται η φετινή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Ξεκινούν τα play off με ιστορικό ματς αλλά και τις ομάδες – έκπληξη

Με δυο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και δυο ομάδες – έκπληξη να έρχο…