Κεντρική Basket League Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει η απόφαση του ΒΑΤ

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει η απόφαση του ΒΑΤ

Δούκας

Ήμασταν εμείς που πρώτοι αποκαλύψαμε την απόφαση του ΒΑΤ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Νιώσαμε έκπληξη όταν είδαμε ότι αυτή η τοποθέτηση μετατράπηκε από κάποιους σε καλή για τα σωματεία εξέλιξη. Διαβάσαμε το ίδιο κείμενο, καταλάβαμε διαφορετικά πράγματα; Μάλλον όχι, πιθανότατα αυτό έπρεπε να βγει προς τα έξω, αλλά η αλήθεια είναι πως οι παράγοντες αρκετών ομάδων έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η στάση του ΒΑΤ φέρνει τους παίκτες σε διαπραγματευτική θέση ισχύος. Κι αυτό δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Προ… ΒΑΤ η γενική στάση των ιδιοκτητών των ομάδων ήταν να μπει «λουκέτο» και να μοιραστούν τη ζημιά, επιχειρώντας να μειώσουν τα έξοδα, από τη στιγμή που υπάρχει (κι είναι αλήθεια ότι υπάρχει) πρόβλημα με τα προ πανδημίας εγγυημένα έσοδα.

Τώρα, από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν σχεδόν όλο το συμβόλαιο των παικτών (τα χρήματα που γλιτώνουν είναι πολύ λίγα), έχουν αρχίσει και συζητούν πιο σοβαρά την προοπτική ολοκλήρωσης της αγωνιστικής σεζόν, εν αντιθέσει με τους παίκτες. Αρχικά οι αθλητές ήθελαν να τελειώσουν στο γήπεδο τα πρωταθλήματα, για να μην χάσουν τα χρήματά τους, ενώ τώρα που έχουν το ΒΑΤ σύμμαχο και μικρές απώλειες, τώρα που οι φωνές περί επικείμενων τραυματισμών πληθαίνουν, το ξανασκέφτονται.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο ΕΣΑΚΕ υπολειτουργεί κι οι διοικούντες την ΕΟΚ είναι σαν να έχουν μπει σε καταφύγια (είναι και σε ηλικιακά ευπαθείς ομάδες, οπότε πάνω απ’ όλα η υγεία). Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Καθένας προσπαθεί να λύσει μόνος του το πρόβλημα, με παράγοντες αρκετών ομάδων της Α1 να εμφανίζονται σκεπτικοί. Και αναφερόμαστε σε παράγοντες ομάδων που δεν χρωστούσαν, που πλήρωναν και καλά, και στην ώρα τους.

Τι θα γίνει; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Είπαμε, τα νερά είναι αχαρτογράφητα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…