-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορωνοϊός: 59 οι νεκροί στην Ελλάδα – 99 νέα κρούσματα – 92 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 59 οι νεκροί στην Ελλάδα – 99 νέα κρούσματα – 92 διασωληνωμένοι

asthenoforo

Τους 59 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα και 92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στους 59. Μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 71 έτη, οι 49 ήταν άνδρες και δέκα γυναίκες και το 95% αυτών είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγαλύτεροι των 70 ετών.

Καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα και συνολικά 1613. Από αυτά 119 εντοπίζονται στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος και 335 είναι σχετιζόμενα με το εξωτερικό.

92 νοσηλεύονται διασωληνωμενοι με μέση ηλικία τα 66 έτη και 23 είναι γυναίκες. 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα 22.437 τεστ.

Το 57ο θύμα του κορωνοϊού ήταν ένας 52χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Νωρίτερα, μία 72χρονη γυναίκα από την Εορδαία άφησε την τελευταία της πνοή ενώ πρωί έγινε γνωστό ότι ένας 78χρονος άνδρας από την Αλεξανδρούπολη ήταν το 55ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι κατέληξε και ένας 66χρονος άνδρας από το Μαυροβούνι Πέλλας, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Reader.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ