Κεντρική Διεθνή Κομνηνός: “Κανονικά τα χρηματικά έπαθλα, δεν υπάρχει ιδανική λύση”

Κομνηνός: “Κανονικά τα χρηματικά έπαθλα, δεν υπάρχει ιδανική λύση”

Κομνηνός

Στην απόφαση του BCL για διεξαγωγή φάιναλ 8 τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο Πάτρικ Κομνηνός σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «Nova.rs», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδανική λύση καθώς προέχει η υγεία. Παράλληλα, ο CEO του BCL τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν προσαρμογές στα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στις ομάδες σε μια προσπάθεια στήριξης τους.

Αναλυτικά:

«Σε μια εποχή φοβερής αβεβαιότητας που δυστυχώς έχει κυριεύσει τον κόσμο, όταν το σημαντικό είναι η διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας, δεν θέλαμε να αφήσουμε τις ομάδες και τους φιλάθλους στην αναμονή, αλλά να τους δώσουμε ασφάλεια. Για αυτό το συμβούλιο του BCL αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, να συνεχιστεί δηλαδή όταν όλες οι χώρες που έχουν ομάδες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό είναι σε θέση να το κάνουν. Πρώτα από όλα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία, η φυσιολογική προπόνηση και στη συνέχεια η επικοινωνία και οι μετακινήσεις. Αναμένουμε ότι αυτό θα συμβεί στο χρονικό πλαίσιο που έχουμε καθορίσει, αλλά είναι δεδομένο πως παράλληλα παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά.

Όλοι θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν ιδανικά, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Πρακτικά, ειδικά σε μια κατάσταση που δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί η ιδεατή λύση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες».

Για την παρουσία κοινού στις εξέδρες και την απόφαση του Final 8: «Το μπάσκετ, όπως κάθε άθλημα, παίζεται εξαιτίας των θεατών. Φανταστείτε το τέλος της σεζόν, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι μια αθλητική γιορτή για κάθε πόλη που το διοργανώνει, να γίνει χωρίς κοινό. Ποιος θα απολάμβανε κάτι τέτοιο;

Έχω πει ήδη ότι δεν υπάρχει ιδεατή λύση υπό τις παρούσες συνθήκες, γεμάτες περιορισμούς που κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως όλοι θέλουν να δουν το φινάλε μιας σεζόν με ομάδες στο παρκέ και φιλάθλους στις κερκίδες, τότε μια ελαφρά τροποποιημένη κατάσταση στα ρόστερ είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Θα ήταν μια νίκη για το μπάσκετ, για όλους: τους φιλάθλους, τις ομάδες, τους παίκτες.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η περίοδος για τις ομάδες στην οικονομική βάση της. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να στηριχθούν οικονομικά. Αν μπορέσουμε να τις βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Το ότι η διοργάνωση θα διαρκέσει λιγότερο δεν μειώνει την ομορφιά του μπάσκετ ή τις προσπάθειες των ομάδων κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών. Για αυτό πιστεύουμε ότι τα χρηματικά έπαθλα που είχαν συμφωνηθεί θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Οι ομάδες πραγματικά τα αξίζουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

NBA: Ντουράντ και Χάρντεν στην Βαρκελώνη ανάβοντας τις φήμες περί επανένωσης

Οι Κέβιν Ντουράντ και Τζέιμς Χάρντεν προπονήθηκαν παρέα και οι φήμες για την επανένωσή του…