Κεντρική NBA Κερ: “To επεισόδιο με τον Τζόρνταν βοήθησε στην σχέση μας”
NBA

Κερ: “To επεισόδιο με τον Τζόρνταν βοήθησε στην σχέση μας”

steve kerr

Σε ένα έντονο επεισόδιο που είχε με τον Μάικλ Τζόρνταν την σεζόν 1995-96 θυμήθηκε ο Στιβ Κερ σε δηλώσεις του και εξήγησε πως μετά από αυτό βελτιώθηκαν οι σχέσεις τους. Οι Μπουλς εκείνη την περίοδο έκαναν πολύ σκληρές προπονήσεις με τον GOAT να παίζει πολύ σκληρά τον νυν τεχνικό των Ουόριορς ο οποίος αντέδρασε με αποτέλεσμα να υπάρξει λογομαχία.

Η κατάσταση στην συνέχεια ξέφυγε με τους δύο παίκτες να πιάνονται στα χέρια, ωστόσο όπως δήλωσε ο Κερ: “Ο Τζόρνταν, σε εκείνη την περίπτωση, απλά με δοκίμαζε και εγώ απάντησα. Νομίζω ότι τότε ήταν που πέρασα το τεστ. Από εκείνη τη μέρα κι έπειτα, με εμπιστευόταν περισσότερο. Ήμουν σαν ένα παιδί στο Jurassic Park που δέχθηκε επίθεση από έναν δεινόσαυρο”.

Για να προσθέσει: “Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό το επεισόδιο βοήθησε τη σχέση μας και ας ακούγεται περίεργο κάτι τέτοιο. Δεν προτείνω να το κάνετε στο σπίτι, όμως τότε οι προπονήσεις ήταν πραγματικά πολύ έντονες. Τώρα πια είμαστε πιο έξυπνοι και συντηρούμε τους αθλητές μας. Δεν έχουμε πολλές προπονήσεις, ξεκουραζόμαστε περισσότερο και η αποθεραπεία είναι πιο σημαντικά, οπότε δεν υπάρχει τόσος ανταγωνισμός σε καθημερινή βάση.

Όλα αυτά είναι θετικά, δείτε τι κάνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά από 17-18 χρόνια, ενώ ο Τζόρνταν έπαιξε 12-13. Οι προπονήσεις μας ήταν πολύ έντονες. Ο Μάικλ έβαζε ψηλά τον πήχη. Υπήρξαν τουλάχιστον τρία επεισόδια εκείνη τη χρονιά, σε κάθε ομάδα γίνονταν αυτά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Υπήρχε πολύ έντονος ανταγωνισμός και εύκολα μπορούσαν τα πράγματα να ξεφύγουν. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, δεν ήταν πολλές φορές ούτε καν σημαντικό”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…