Η πληροφορία που διέρρευσε από τη Θεσσαλονίκη, θέλει την πόλη να ζητά τη διοργάνωση των αγώνων της Ευρωλίγκας, για το υπόλοιπο της σεζόν, με όποια μορφή γίνουν αυτοί (είτε πλέι οφ, είτε φάιναλ-8. Η πρόταση έγινε από τον δήμο της πόλης και φαίνεται ότι ο Κώστας Ζέρβας επιχειρεί ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό τρικ, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει σάρκα κι οστά ενδεχόμενη πρόταση.
Η πόλη διαθέτει δύο γήπεδα, που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλους αγώνες. Ειδικά από τη στιγμή που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, τόσο το «Nick Galis Hall», όσο και το «PAOK Sports Arena» έχουν επάρκεια. Η πόλη (όπως κι η χώρα) δεν έχει πληγεί από την πανδημία ιδιαίτερα, υπάρχουν νοσοκομεία σε κοντινές αποστάσεις, τα οποία είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένα, τα ξενοδοχεία θα ρίξουν τις τιμές, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τόσο καιρό αδράνειας, οπότε όλα είναι εύκολα για την κατάθεση φακέλου.
Βεβαίως, όλο αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα δεν έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επιστροφή στη δράση των ομαδικών αθλημάτων. Ούτε προχθές στη συνάντηση με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών έκανε λόγο για κάτι, πλην της έναρξης των ατομικών αθλημάτων ανοιχτού χώρου.
Ως εκ τούτου κανείς ακόμα δεν γνωρίζει αν ο Ιούλιος, διάστημα που προσανατολίζεται η Ευρωλίγκα να ολοκληρώσει τη σεζόν, είναι… κοντά ή μακριά, αν θα υπάρχει το «πράσινο φως». Συνεπώς, είτε πρόκειται για πρόωρη σκέψη, που βγήκε προς τα έξω για να υπάρξει σφυγμομέτρηση, είτε για κάτι που έχουν συζητήσει με την κεντρική εξουσία κι έχουν προσυμφωνήσει.
Τελευταία φορά που η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε τελική φάση της Ευρωλίγκας ήταν το 2000 (στην Πυλαία), με τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο, αλλά κι αρκετά προβλήματα στους δρόμους, με επιθέσεις οπαδών ομάδων της συμπρωτεύουσας, σε φίλους του «τριφυλλιού», που είχαν πάει να δουν την ομάδα τους. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει κίνδυνος, καθώς δεν θα υπάρχουν θεατές, άρα και μετακίνηση.