Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Γνωρίζουν τι τους λείπει, αλλά… ποιος Θανάσης;

Γνωρίζουν τι τους λείπει, αλλά… ποιος Θανάσης;

thanasis olympiacos panathinaikos

Το ποστάρισμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε συνδυασμό με τη γενικότερη αθλητική απραξία στις μέρες της καραντίνας, έβαλε… θέμα προς συζήτηση. Και βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Θανάσης Ανετοκούνμπο από τις ΗΠΑ, για να ενδυθεί εκ νέου τα πράσινα.

Ακόμα κι αν προσπερνούσε κανείς το συμβόλαιο ύψους 1.2000.000 δολαρίων (όχι πως μπορεί να το καλύψει ο Παναθηναϊκός), ακόμα κι αν προσπερνούσε κανείς ότι έσμιξε ξανά με την υπόλοιπη οικογένεια και παίζει παρέα με τον Γιάννη, πώς αλήθεια θα προσπεράσει το ότι η συμμετοχή στο ΝΒΑ είναι το όνειρο ζωής; Ποιος εγκαταλείπει ένα όνειρο, τη στιγμή που το ζει;

Θαρρώ ούτε ο κ. Γιαννακόπουλος έγραψε το μήνυμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, όμως ούτε αυτό είναι το ουσιαστικό. Αν κατά τη διάρκεια της σεζόν οι φίλοι του «τριφυλλιού», βλέποντας την άμυνά τους να μπάζει από παντού, αναπόλησαν μια φορά τον… εξολοθρευτή Θανάση, τώρα που ο Ολυμπιακός έχει βάλει ένα… δυναμό στη μηχανή του, τον αναπολούν διπλά.

Πέρα από τη δεδομένη αμυντική του ικανότητα, η παρουσία του στην πεντάδα ανεβάζει τα ενεργειακά αποθέματά της. Κάτι ανάλογο, δίχως αμυντική στοχοπροσήλωση, κάνει ο ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό. Ήταν ο παίκτης που έκρινε το μεταξύ τους ντέρμπι, το μοναδικό στο οποίο συμμετείχε (για την ώρα) κι είναι εξ ορισμού ένας πονοκέφαλος, που θα έβρισκε τη γιατρειά του στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Τώρα στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που δεν έχουν το πρωτότυπο φάρμακο, πρέπει να βρουν… γενόσημο, ανάλογης αποτελεσματικότητας. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: Ποιος Θανάσης; Ποιος παίκτης μπορεί να έχει τα στοιχεία του Αντετοκούνμπο, ώστε να μπορέσει να δέσει την «πράσινη» άμυνα; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες με τόσο αμυντικογενή διάθεση και ικανότητα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν αμυντικό πρώτης γραμμής, ο οποίος να δώσει λύσεις, δίχως να αδειάσει το ταμείο. Μοιάζει με σπαζοκεφαλιά και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τη λύσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Γιώργος Βόβορας ψάχνει τέτοιου είδους παίκτη, γνωρίζοντας (αυτονόητο είναι) πως δεν θα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που έκαναν διαφορετικό τον Θανάση.

Υ.Γ.: Για κάθε πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον μία λύση. Παίκτη, όμως, να συνδυάζει κάποια από τα χαρακτηριστικά του Θανάση, να μπορεί να μαρκάρει τον ΜακΚίσικ, να μην είναι ιδιαιτέρως ακριβός και να γνωρίζει την Ευρωλίγκα, δεν θα βρείτε εύκολα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…