Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Γιατί δεν πρόκειται να φύγει από τον Πανθηναϊκό ο Καλάθης

Γιατί δεν πρόκειται να φύγει από τον Πανθηναϊκό ο Καλάθης

kalathis

Το… κελί 33 στ’ αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ΔΕΝ πρόκειται να αδειάσει, καθώς ο Νικ Καλάθης πολύ δύσκολα θα μετακομίσει. Με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα κι αν μιλάμε για μείωση του «πράσινου» μπάτζετ, πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα για να κατεβεί η σημαία από τον ιστό της. Βλέπετε, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, κάθε ομάδα χρειάζεται ένα σημείο αναφοράς και για το «τριφύλλι» αυτό το σημείο είναι ο Καλάθης.

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, κυρίως από το εξωτερικό, περί του ότι ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί ο χρόνος συμβολαίου του διεθνή πόιντ γκαρντ. Είναι αλήθεια πως το αντίτιμο της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό είναι δυσβάσταχτο κι αυτό ίσχυε και πριν την πανδημία και την επίδραση, που λογικά θα έχει στην οικονομία μας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήξερε τι υπέγραφε, γνώριζε ότι πληρώνει υπεραξία για τον συγκεκριμένο αθλητή, ο οποίος πάντως βγάζει τίμια τα λεφτά του.

Ναι, δεν είναι αξιόπιστος σουτέρ. Ναι, επί των ημερών του ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει στο φάιναλ φορ και καθένας βλέπει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Ότι, δηλαδή, αν φτάνει στα πλέι οφ το «τριφύλλι» φτάνει κυρίως λόγω Καλάθη, ή από την άλλη (την πλευρά των haters) αν δεν προχωρά πιο μακριά, είναι πάλι λόγω του Νικ. Όποια σκέψη κι αν σας καλύπτει, πώς θα είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καλάθη;

Ομάδες αυτού του επιπέδου έχουν σημείο αναφοράς. Είτε αυτός είναι ο Διαμαντίδης, είτε ο Σπανούλης, είτε ο Καλάθης, πρέπει κάποιος να είναι. Κι αυτός που θα είναι, θα πληρώνεται αδρά. Σκέφτεστε κάποιον άλλο στη θέση του Νικ; Ενδεχομένως μπορούσε να είναι ο Σλούκας (και οι δύο μαζί είναι πολύ ακριβοί, αφήστε που ακόμα κι αν έδινε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αυτά τα χρήματα, θα ξέμενε από μπάτζετ για τη θέση «2»), όμως αυτή η τράμπα δεν γίνεται, για παραπάνω από έναν λόγους.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Σλούκας οδεύει προς τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει το αντίπαλο δέος κι άλλος Έλληνας διεθνής, αυτού του επιπέδου, που να μπορεί να γίνει ηγέτης (άρα να έχει την μπάλα στα χέρια του, όχι να είναι ένας πολύ καλός Έλληνας παίκτης) δεν υπάρχει.

Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικοί λόγοι, αλλά και η αξία της ομάδας, το πρεστίζ, η διάθεση του Γιαννακόπουλου να κρατήσει ψηλά τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά μαζί και το καθένα χώρια κάνουν τον Καλάθη απαραίτητο.

Για το τέλος φυλάξαμε το καλύτερο: Περισσότερες πιθανότητες έχει να επεκταθεί η συνεργασία, παρά να διακοπεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…