Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Οι αριθμοί τριπόντων μεγαλώνουν, οι ψηλοί σουτάρουν (vid)

Ευρωλίγκα: Οι αριθμοί τριπόντων μεγαλώνουν, οι ψηλοί σουτάρουν (vid)

shane larkin anadolu efes istanbul eb19

Στην εξέλιξη του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την αύξηση των επιχειρούμενων τρίποντων εστίασε η Ευρωλίγκα, και την συμβολή των ψηλών σε αυτό το κομμάτι. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι από τα 36 τρίποντα που επιχειρούνταν κατά μέσο όρο πριν 20 χρόνια πλέον αγγίζουν τα 50.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ανέφερε σχετικά:“Σίγουρα άλλαξε το μπάσκετ καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ψηλούς που έπαιζαν μόνο στην ρακέτα. Πλέον μπορείς να παίξεις pick n pop και να σουτάρεις, κάτι που δυσκολεύει πολύ την άμυνα. ”

Από την πλευρά του ο Παούλιους Γιανκούνας δήλωσε: “Παλιότερα παίζαμε μόνο στο low post, τέσσερις παίκτες θέσης και ένας στην ρακέτα. Τώρα όλοι παίζουν και από την περιφέρεια.”

Με τον Λουίς Σκόλα να θεωρεί ότι δεν μπορείς να κερδίσεις χωρίς τρίποντο: ” Απλά δεν νομίζω ότι μια ομάδα μπορεί να κερδίσει χωρίς να σουτάρει τρίποντα. Παλιότερα υπήρχαν 2-3, ακόμα και τέσσερις παίκτες που δεν μπορούσαν να σουτάρουν τρίποντα στο παρκέ την ίδια στιγμή. Πλέον ακόμα και δύο μαζί χωρίς μακρινό σουτ είναι σπάνιο. Κάνει σχεδόν αδύνατο το τρίποντο.”

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…