Κεντρική Basket League ΑΕΚ Άσχημα νέα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Άσχημα νέα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

papapetrou mitoglou maciulis

Να πούμε ότι δεν το περίμεναν, θα πούμε ψέματα. Όμως, παρότι επισήμως δεν υπάρχουν αριθμοί, τα νέα από την COSMOTE δεν ήταν καλά για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ναι μεν θα συνεχίσει να δίνει χρήματα, για να δείχνει τους εν Ελλάδι αγώνες των δύο, αλλά αυτά τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερα, σε σχέση με το φετινό συμβόλαιο. Κι όταν λέμε «πολύ λιγότερα» το εννοούμε…

Η COSMOTE είναι μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων των δυο «συγκάτοικων», όμως το προϊόν που παράγεται από την Basket League δεν είναι αυτό που θα ήθελαν από το κανάλι. Σε συνδυασμό με την πανδημία και τις επιπτώσεις της, φέρνουν γενναία μείωση από την πλευρά της εταιρίας, την οποία θα κληθούν να αποδεχθούν (και μάλλον θα το κάνουν, μην έχοντας διαφορετική λύση) «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Από μόνο του πολλά και τίποτα, όμως στα επιτελεία των ΚΑΕ υπάρχει φόβος ότι κι οι υπόλοιποι χορηγοί θα ακολουθήσουν στο ίδιο μονοπάτι. Οι στοιχηματικές εταιρίες, για παράδειγμα, δεν έχουν αντικείμενο κι είναι λογικό να υπάρχει τεράστια απώλεια κερδών. Ακόμα κι αν θελήσουν να συνεχίσουν να διαφημίζονται μέσω των δύο (κι όχι μόνο αυτών) ομάδων, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούν να διαθέσουν τα ποσά, που είχαν διαθέσει φέτος.

Όλοι περιμένουμε ένα διαφορετικό τοπίο, που θα είναι θολό και δύσβατο. Το συζητάμε, το ακούμε, το αντιλαμβανόμαστε βάσει λογικών συνειρμών. Στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ αποκτούν βιωματική εμπειρία. Κι επειδή λειτουργεί η λογική του «ντόμινο», θα πρέπει να περικόψουν τα έξοδα, για να μπορέσει να έρθει το ισοζύγιο, ή έστω να μην είναι καταστροφικό το άνοιγμα της ψαλίδας.

Όπως και να ‘χει, μπαίνουμε πλέον σε μια εντελώς νέα εποχή, σε… αχαρτογράφητα νερά, με τα έσοδα που προέρχονται από χορηγικά και τηλεοπτικά πακέτα να μειώνονται δραματικά. Όταν, μάλιστα, αυτό συμβαίνει από ένα συνδρομητικό κανάλι, το οποίο λογικά είναι από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λιγότερο, αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…