Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρλάουκας: “Σαν δύο αγώνες στην σειρά η προπόνηση πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό”

Αρλάουκας: “Σαν δύο αγώνες στην σειρά η προπόνηση πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό”

d9b4a574c148b8955fa1b7bbc15a08bb

Σαν σήμερα ακριβώς 25 χρόνια πριν η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε την Ευρωλίγκα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο τότε παίκτης της βασίλισσας, Τζο Αρλάουκας, μίλησε στην ισπανική “As” για την εμπειρία του την παραμονή του αγώνα, τονίζοντας ότι η προπόνηση ήταν σαν να δίνουν δύο συνεχόμενους αγώνες, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο Ζοτς τους είχε βγάλει για φαγητό.

Αναλυτικά:

«Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η ένταση των προπονήσεων την εβδομάδα πριν από τον τελικό. Δεν είχα ζήσει ξανά κάτι τέτοιο! Μιάμιση ώρα προπόνησης ήταν σαν δυο αγώνες στη σειρά! Ετοιμαστήκαμε για ειδικές καταστάσεις… Ήταν η εποχή που ο Ζέλικο έφτιαχνε το όνομα του… Την παραμονή του τελικού πήγαμε όλοι μαζί για φαγητό και τον ρώτησα τον λόγο! Μου είπε, λοιπόν: Θες να πας στο κρεβάτι σου που δεν θα σε πιάνει ύπνος και θα γυρίσεις… πλευρό 16 φορές; Είχε δίκιο!

Σε εκείνη την ομάδα της Ρεάλ είχαμε μεγάλες κόντρες, πάντα εποικοδομητικές. Στον τελικό άρχισα άσχημα όμως δεν έχασα την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου… Δείξαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμα και όταν ο Σαμπόνις έκατσε στον πάγκο με τρία φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ χρεώθηκε με τέταρτο στις αρχές του δεύτερου μέρους. Εκείνο το Κύπελλο Πρωταθλητριών σήμαινε πολλά για τη Ρεάλ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…