Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλλο ένα επικοινωνιακό μάθημα από την Αναντολού Εφές

Άλλο ένα επικοινωνιακό μάθημα από την Αναντολού Εφές

efes 23apriliou

Η 23η Απριλίου είναι μεγάλη μέρα για τους Τούρκους. Δεν λέω, και για μας (λόγω ονόματος δεν θα μπορούσα να το αγνοήσω), αλλά για τους γείτονες είναι η «Γιορτή της Εθνικής Κυριαρχίας και του Παιδιού». Μια γιορτή τεράστια γι’ αυτούς, με γιγάντιες φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ στις προσόψεις κτηρίων, στους δρόμους, τεράστιες σημαίες κτλ. Γιατί μας ενδιαφέρει; Λόγω… Εφές!

Το κλαμπ της Αναντολού Εφές ανακοίνωσε πως θα γιορτάσει την Ημέρα σε… ψηφιακό περιβάλλον. Οι «μπλε» δεν αφήνουν τους φιλάθλους τους μόνους, να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό υποχρεωμένοι σε κοινωνική απομόνωση, γι’ αυτό κι οργανώνουν εορταστικό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή, μέσω της εφαρμογής zoom, έχοντας ώρα έναρξης τις 10:30 το πρωί. Θα συμμετέχουν ο κόουτς της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, ο γιος του Σαρπ Αταμάν, ο αρχηγός Ντόγκους Μπαλμπάι, ο εκφωνητής του συλλόγου Μουσταφά Οζμπέν, κι η caylak, που είναι η μασκότ της ομάδας. Σχεδόν 100 παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, η ηλεκτρονική διεύθυνση της οποίας θα δημοσιευτεί στα social media της Εφές. Θα περάσουν μηνύματα, τα οποία θα κοινοποιηθούν στους συμμετέχοντες στον εορτασμό, ενώ έχουν ετοιμάσει κι ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Εδώ τώρα μπορεί καθένας από εσάς/εμάς να μιλήσει για τον κυρίαρχο πολιτισμό μας, για τις ομάδες που είναι… ιδέες, αλλά που (ακόμα κι αν είναι «ιδέες», ή τρόπος ζωής για τον κόσμο τους) δεν έχουν καμία επαφή με την καθημερινότητα και το κοινωνικό σύνολο. Πόσο δύσκολο, δηλαδή, ήταν να σκεφτεί κάποιος μια αντίστοιχη γιορτή για τα παιδιά, που είναι κλεισμένα στο σπίτι; Πόσο δύσκολο είναι να λειτουργήσει κάθε ομάδα ως πόλος έλξης, ως αντίδοτο στην καραντίνα, ως μέσο διασκέδασης;

Δεν λέω και βίντεο έχουν βγει, και πολύ καλή δουλειά έχει γίνει από τα αντίστοιχα τμήματα, όμως αυτό το «δέσιμο» δεν υπάρχει, ή δεν είναι τόσο έντονο, όσο θα μπορούσε, ή θα ήθελα. Η Εφές είναι πρωτοπόρα σε αυτόν τον τομέα. Αρκεί μόνο να δείτε (να θυμηθείτε όσοι το έχετε ξαναδεί, άλλωστε το είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα) το βίντεο που είχαν φτιάξει πριν από αρκετά χρόνια, πώς η ομάδα γίνεται ένα με τον κόσμο, πώς «παίζουν» μαζί.

Καλά είναι τα πρωταθλήματα, άλλωστε γι’ αυτό παλεύουν οι ομάδες, αλλά βρε αδερφέ, κάντε κάτι για τον κόσμο που σας ακολουθεί και δεν θα χάσετε. Ενώστε τις τελείες, ψάξτε το κάτι παραπάνω, «τσαλακωθείτε». Μόνο να κερδίσετε έχετε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…