Αγκμπελέσε ο 1ος

agbeleze kolossos larisa

Τον πρωτογνωρίσαμε το 2015, όταν συστήθηκε στο μπασκετικό ελληνικό κοινό ως παίκτης του Ρευθύμνου. Έμεινε για δύο μήνες κι αν η παρουσία του στη χώρα μας έμοιαζε να είναι μια μικρή παρένθεση, ο Χολαργός στην παρθενική (και μοναδική του) παρουσία στην Basket League τον φώναξε πίσω. Ο Ντάνι Αγκμπελέσε όχι μόνο έβγαλε τη σεζόν, άλλα έγινε κι ένα από τα κομμάτια του παζλ, που συνέδεσαν Χολαργό και Κολοσσό, καθώς φέτος αγωνίστηκε στη Ρόδο. Ο Προμηθέας θα είναι ο τέταρτος σταθμός της εν Ελλάδι καριέρας του.

Στα 30 του (γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1990 στην Ουάσιγκτον), ο ύψους 2μ06 Αμερικανός σέντερ είναι παίκτης above the rim, με 1.30 κοψίματα ανά μέσο όρο φέτος. Δυναμικός, πρόσφερε 9.8 πόντους και 4.95 ριμπάουντ στον Κολοσσό. Ο Μάκης Γιατράς θέλει τέτοιους παίκτες, καθώς κι ο Έλις που μετακινήθηκε στον Πειραιά ήταν παίκτης με μακριά άκρα, καλό συγχρονισμό στο άλμα κι ικανότητα σε κοψίματα και ριμπάουντ, όντας κινητικός ψηλός (mobile center).

Ο Αγκμπελέσε, με ρίζες από τη Νιγηρία, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο Ιράν (Εστεγκλάλ Κεσμ, η ομάδα), τη σεζόν 2012-’13, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Ουρουγουάη (Ουνιόν Ατλέτικα και Ουάντερερς Παϊσαντού, οι δύο ομάδες που έπαιξε σ’ έναν χρόνο).

Η μπασκετική πυξίδα τον έστειλε το 2014 στο Μεξικό (CEBA Γουαδαλαχάρα), για να περάσει από Ρέθυμνο και Ισπανία (Ορένσε). Συνέχισε στην ίδια χώρα, αλλά στη Χιπουσκόα, το 2016 μετακινήθηκε στην Ιταλία (Μπρίντιζι), ενώ το 2017 πήγε στη Γαλλία (Ορτέζ), όμως λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στην Ισπανία (Χιπουσκόα). Από εκεί και πέρα έγινε… δικός μας (Χολαργός, Κολοσσός και τώρα Προμηθέας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…