Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ζιάγκος: “Δε μένουμε απλά σπίτι. Ζούμε το σπιτικό μας”

Ζιάγκος: “Δε μένουμε απλά σπίτι. Ζούμε το σπιτικό μας”

Ζιάγκος

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση έχει δημιουργηθεί, πλέον, σε όλον τον κόσμο, με την καθημερινότητα όλων μας να είναι τελείως διαφορετική, λόγω της πανδημίας. Ο προπονητής του ΡεθύμνουΒαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τονίζοντας πως χρειάζεται ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα και πειθαρχία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην θετική πλευρά του “μένουμε σπίτι” αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την basket league.

Αναλυτικά:

«Είναι μία πρωτοφανής συνθήκη για τις δικές μας γενιές. Το επιπλέον δυσάρεστο είναι ότι στον φόβο του άγνωστου και του αχαρτογράφητου που φυσιολογικά αισθάνεται κάθε άνθρωπος, έρχεται να προστεθεί και η τρομολαγνεία κάποιων μέσων, που επενδύουν στον φόβο και την αγωνία, αμπαλάροντας την είδηση με ηχητικά εφέ και ρεπορτάζ τρόμου, επιβαρύνοντας την ήδη ζορισμένη ψυχολογία του κόσμου. Ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα, πειθαρχία και θα περάσει και αυτό».

Για πως υποδέχθηκαν τη νέα κατάσταση στην ομάδα: «Οι παίκτες αντιμετώπισαν την αναβολή ως μία αναγκαία επιλογή. Η απότομη αλλαγή έξω από τη ρουτίνα του επαγγελματικού μας μικρόκοσμου δεν άρεσε σε κανέναν μας, όμως έδειξαν όλοι με τη στάση τους ότι μπροστά στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή το Μπάσκετ και η δουλειά έρχονται δεύτερα».

Για τη θετική πλευρά του επιβαλλόμενου μέτρου κατά της διασποράς του ιού, της απομόνωσης στα σπίτια μας: «Η απομόνωση κρύβει ευκαιρίες που πρέπει να ανακαλύψουμε. Δε μένουμε απλά σπίτι. Ζούμε το σπιτικό μας. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με το χώρο μας, τους ανθρώπους μας και εκτιμούμε την αξία του χρόνου που επιτέλους μας δίνει την ευκαιρία να τον προλάβουμε και να τον απολαύσουμε».

Για την Basket League και το τι μέλλει γενέσθαι: «Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη στο Πρωτάθλημα. Με τα τωρινά δεδομένα η οριστική διακοπή φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι μία εύκολη και ανέξοδη λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όποια απόφαση οφείλει να έχει σκεπτικό και προτεραιότητες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…