Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τα διαμάντια είναι παντοτινά

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

lo dorsey mckissic ellis

Κάθε φορά που ένας ξένος δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση, η μόνιμη επωδός των φίλων του Ολυμπιακού είναι «να βρίσκαμε έναν Λο, έναν Ντόρσεϊ». Η μνήμη γυρίζει οκτώ χρόνια πίσω, τότε που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκε ένα… διαμάντι κι ένα θηρίο, άλλαξε την εικόνα της ομάδας και την οδήγησε στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της (διαφωνεί κανείς ότι η Κωνσταντινούπολη του 2012 είναι αξεπέραστη;). Η εξαίρεση δεν γίνεται κανόνας, όμως πλέον στο λιμάνι βρήκαν αυτόν που θα τους τρελάνει, αυτόν που θα τους… κρατήσει, ζουν μέρες του 2012.

Μην μπερδεύεστε δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την Ευρωλίγκα, αλίμονο, το πιθανότερο είναι πως (παρά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού) δεν θα προλάβει την 8άδα, όμως αυτό δεν απαγορεύει στους φίλους του να συζητάνε γι’ αυτόν τον απίθανο Αμερικανό. Κι εδώ οφείλω να αναγνωρίσω τη λάθος εκτίμηση σε προηγούμενο σχόλιο μου.

«Ο ΜακΚίσικ ήταν σπουδαίος στο ντεμπούτο του, αλλά πιστεύω πως γρήγορα θα τον διαβάσουν. Μοιάζει μονοδιάστατος, παρότι πολύ δυνατός, με εξαιρετικό πάτημα, αλλά σε αυτό το επίπεδο θα τον… βρουν» είχα γράψει. Ε, γράψτε λάθος. Ο τύπος θα… τρελάνει το λιμάνι κι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι. Ενός ντέρμπι, στο οποίο άφησε και τα διαπιστευτήρια του ο Έλις.

Μετά την εμφάνιση που έκανε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ακόμα κι αν πρέπει να γράψεις για άλλους παίκτες, οι οποίοι είχαν εξαιρετική παρουσία (όπως ο Έλις), σε υποχρεώνει να ασχοληθείς μόνο μαζί του. Γιατί έχω δει πολλούς παίκτες να πετυχαίνουν 22 πόντους, πάρα πολλούς να κρίνουν ντέρμπι, ακόμα περισσότερους να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους πάνω στο παρκέ, αλλά παίκτες με τέτοια ενέργεια, που να… ματώνουν το καλάθι, που να καρφώνουν και να σηκώνουν τον κόσμο στον αέρα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ηγέτη. Κι αν συνυπολογίσουμε και τον Έλις, βρήκε δύο παίκτες για να ξεκινήσει του χρόνου το… μέτρημα. Αλλά, μακριά πήγαμε. Ο ΜακΚίσικ (μην ξεχνιόμαστε) έχει απίστευτη εκρηκτικότητα, αλλά και τρομερή δύναμη, γι’ αυτό και εξέθεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Είχαμε γράψει ότι ο Παππάς ήταν ο μόνος από τους περιφερειακούς, που θα μπορούσε να βάλει μούσκουλα (καμία σχέση, αλλά συγκριτικά με τους άλλους μοιάζει… τούμπανο), οπότε δεν έχει νόημα να επανέρθουμε σήμερα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα μαρκάρει την Πέμπτη τον Μάικ Τζέιμς.

Η βραδιά ανήκει στους «κόκκινους», που με τις δύο προσθήκες όχι μόνο άλλαξαν το κλίμα, αλλά παίζουν μπάσκετ που σου αρέσει, που σε ξεσηκώνει, που θέλεις να το βλέπεις. Παίκτες που προδήλως πιστώνονται στον Γιώργο Μπαρτζώκα, παίκτες που γύρω τους μπορεί να χτίσει ο Ολυμπιακός την ομάδα της επόμενης μέρας. Όπως έκανε τότε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…