Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Σε καραντίνα δύο εβδομάδων υποχρεώνεται ο Ολυμπιακός

Σε καραντίνα δύο εβδομάδων υποχρεώνεται ο Ολυμπιακός

coronovirus

Η απίστευτα ανεύθυνη απόφαση της Ευρωλίγκας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται να ταξιδέψει στο Μιλάνο, για να παίξει με την Αρμάνι, όμως ζητούμενο είναι τι θα γίνει μετά. Και δεν θα κινδυνολογήσουμε, δεν θα αναρωτηθούμε τι θα συμβεί αν κάποιο μέλος της αποστολής παρουσιάσει συμπτώματα, που να παραπέμπουν στον κορωνοϊό. Έτσι κι αλλιώς οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μπουν σε καραντίνα, άμα τη επιστροφή τους από την Ιταλία.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Μέτρα, με τα οποία όλοι οφείλουν να συμμορφωθούν. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως:

«Είναι σημαντικό για όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να τίθενται, σε αυτοπεριορισμό κατ’ οίκον για 14 ημέρες, για λόγους προστασίας των ιδίων και της δημόσιας υγείας, τηρώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που ανεβάσουν πυρετό ή εμφανίσουν άλλα συμπτώματα αναπνευστικού, όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα καλώντας τον αριθμό 1135 ή +302105212054 αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι τους από την Ιταλία».

Αν, λοιπόν, οι παίκτες του Ολυμπιακού συμμορφωθούν με τις οδηγίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Συνεπώς η Ευρωλίγκα ζητά (εκτός κι αν έχετε σκεφτεί κάτι διαφορετικό) από τον οργανισμό του Ολυμπιακού να παραβεί τις εντολές, να μην απλώσει δίχτυ (αυτό)προστασίας, γύρω από την ομάδα και όσους (οικογένειες, φίλους, αντίπαλους στο παρκέ κτλ.) έρχονται με τον έναν ή άλλον τρόπο σε επαφή με τα μέλη της αποστολής.

Είναι στιγμές που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Αυτό που κάνει η Ευρωλίγκα είναι παράλογο, είναι επικίνδυνο και πρέπει άμεσα να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Διαφορετικά πρέπει να λογοδοτήσει ο Τζόρντι Μπερτομέου κι όποιος έχει πάρει τόσο επιπόλαια μια τόσο σημαντική απόφαση να αποβληθεί από τον οργανισμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…