Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Παίκτης επιπέδου ΝΒΑ ο Μιλουτίνοφ”

“Παίκτης επιπέδου ΝΒΑ ο Μιλουτίνοφ”

nikola milutinov olympiacos baskonia

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που είχε πάει ο ίδιος στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι όταν τον είχε πάρει στους “ερυθρολεύκους” τον Σέρβο σέντερ είχε δεχθεί κριτική, ενώ τον χαρακτήρισε παίκτη επιπέδου ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο nova.rs:

«Ειλικρινά, όταν έφερα τον Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό, δέχτηκα κριτική. Ήταν πολύ νέος και πιθανόν να μην ήταν ακόμα έτοιμος για την EuroLeague σύμφωνα με τα media και τους φιλάθλους. Όμως γνώριζα ότι ήταν πολύ ταλαντούχος και εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ΤΟΡ παίκτης για την EuroLeague και το ΝΒΑ. Δουλέψαμε πολύ μαζί του, όχι μόνο εγώ αλλά και το υπόλοιπο team που βρισκόταν στην ομάδα.

Είναι εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός χαρακτήρας και δουλευταράς. Δεν μπορείς πλέον να βρεις σέντερ με τα χαρακτηριστικά του. Μπορεί να πασάρει, να πηδήξει, ενώ είναι καλός και με την μπάλα στα χέρια. Μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ και στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague. Για μένα είναι παίκτης ΝΒΑ».

Για τον Μίλαν Τόμιτς με τον οποίο δούλεψαν μαζί στον Ολυμπιακό: «Ο Μίλαν είναι φίλος μου. Είναι ταλαντούχος και πολύ καλός προπονητής. Ξέρει πώς να ηγηθεί της ομάδας. Είχε εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα κερδίζοντας και θέση στην EuroLeague. Δεν ξέρω τι έγινε και έφυγε από τον Ερυθρό Αστέρα ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα βρε πολύ καλή ομάδα. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του».

Για τη δουλειά του στη Μακάμπι: «Όταν ήρθα στην ομάδα ήξερα ότι πρώτα απ’ όλα έπρεπε να δουλέψουμε στην ψυχολογία μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια έβαλα στοιχεία της φιλοσοφίας μου στην ομάδα όσον αφορά την άμυνα και την επίθεση. Δουλέψαμε και σιγά-σιγά αρχίσαμε να αλλάζουμε την κατάσταση στην ομάδα…» είπε μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…