Κεντρική Basket League ΑΕΚ “O Ζήσης ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή, είδωλο μου ο Διαμαντίδης”

“O Ζήσης ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή, είδωλο μου ο Διαμαντίδης”

linos xrisikopoulos aek

Από το podcast του BCL, “coast to coast”, φιλοξενήθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος, και μίλησε μεταξύ άλλων για την πρόκριση επί της Βόννης, την έλευση του Νίκου Ζήση αλλά και την φυγή του Σαντ-Ρος. Ο έμπειρος φόργουορντ των κιτρινόμαυρων, τόνισε ότι ο Ζήσης ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι το είδωλο του είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Αναλυτικά:

– Για την πρόκριση επί της Βόννης: «Ξέραμε από την αρχή πως η Βόννη είναι μία ομάδα με ταλέντο. Έπρεπε να τους περιορίσουμε στο τρανζίσιον, όπως και όλα τα όπλα τους. Τα καταφέραμε και γι’ αυτό προκριθήκαμε. Ήταν σημαντικό να τελειώσουμε τη σειρά στα δύο ματς, γιατί τους τελευταίους δυο μήνες αντιμετωπίσαμε μεγάλη κούραση. Γι’ αυτό θέλαμε να τελειώσουμε γρήγορα με αυτή τη σειρά, ώστε να έχουμε χρόνο ξεκούρασης. Στο πρώτο ματς, είπαμε στο ημίχρονο πως δεν ακολουθούμε το πλάνο μας κι αυτό ήταν λάθος. Όλη η ομάδα έχει ταλέντο. Είπαμε να είμαστε πιο σκληροί, να βάλουμε τα σώματά μας, να γίνουμε πιο επιθετικοί στην άμυνα».

– Για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος και το γεγονός ότι είδε το πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ: «Ήρθε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα. Έκατσε μαζί μας σαν να είναι ακόμη στην ομάδα. Διασκέδαζα πάντα μαζί του. Ήταν δύσκολος ο μήνας, όταν έφυγε, αλλά η προσθήκη του Νίκου Ζήση ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή. Γι’ αυτό το κενό που άφησε ο Σαντ Ρος καλύφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε με βάση το ταλέντο που έχουμε».

– Για τον Νίκο Ζήση: «Είναι πολύ έμπειρος, ο τρόπος που παίζει τον κάνει υπέροχο συμπαίκτη. Η ηρεμία που φέρνει στην ομάδα είναι αυτό που χρειαζόμασταν και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας».

– Για τη μετακόμισή του στην Ιταλία όταν ήταν 18 ετών: «Ήταν εύκολη απόφαση για μένα, γιατί θεωρούσα πως είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου τότε».

– Για την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι: «Είναι μια ομάδα με όραμα, θέλει να έχει επιτυχίες, θέλει να βρεθεί στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Θεώρησα πως είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου».

– Για τη σχέση του με τον τεχνικό της ομάδας: «Αυτό που εκτιμώ περισσότερο σ’ εκείνον είναι ότι με έκανε να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω το μπάσκετ. Μου έδειξε ότι πρέπει να σκέφτομαι το μπάσκετ 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που συνεχίζω να συνεργάζομαι μαζί του τόσα χρόνια. Με φτάνει στα όριά μου και μόνο έτσι γίνεται καλύτερος».

– Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Κάθε φορά που έρχονται στο γήπεδο μάς βοηθούν πολύ και δεν χάνουμε όταν έχουν εμφανιστεί μαζικά».

– Για τον κορωνοϊό που έφερε αρχικά άδεια γήπεδα και στη συνέχεια την αναβολή της δράσης: «Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις άδεια γήπεδα. Τώρα, όμως, συμβαίνουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Τα άδεια γήπεδα θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό».

– Για τη Νίμπουρκ: «Έχει κερδίσει το σεβασμό όλων, παίζει καλά και πιστεύω πως θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά».

– Για το είδωλό του: «Μεγάλωσα βλέποντας τον Διαμαντίδη να κάνει σπουδαία πράγματα και είναι το είδωλό μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…