Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να σταματήσουν όλες οι διοργανώσεις και να μη δίνουν ψεύτικες ελπίδες”

“Να σταματήσουν όλες οι διοργανώσεις και να μη δίνουν ψεύτικες ελπίδες”

Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν διακοπεί λόγω του κορωνοϊού και είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσουν ξανά. Ο Γιόνας Ματσιούλις πήρε θέση με δηλώσεις του και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να σταματήσουν όλες οι διοργανώσεις και να μην δίνουν ψεύτικες ελπίδες ότι θα συνεχιστούν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα 24sek.lt:

«Όπως είπε σωστά ο Μάικ Τζέιμς, πρέπει να τελειώσουν όλα και να πάψουν να δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Για παράδειγμα, αν το Basketball Champions League συνεχιστεί, πώς θα είναι η Οστάνδη, το πρωτάθλημα της οποίας διεκόπη οριστικά; Τι θα κάνουν για δύο μήνες; Όπως επίσης, απ’ ότι μαθαίνω στην Ισπανία θέλουν επίσης να τελειώσει η σεζόν. Είδαμε ότι στην Κίνα και την Ιαπωνία, που αποφάσισαν να παρατείνουν τη χρονιά, σταμάτησαν πάλι τους αγώνες».

Για την εν γένει κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και την επιστροφή του στη Λιθουανία: «Δεν υπάρχει κάτι τόσο άσχημο που να μην κρύβει και κάτι καλό. Πόσο συχνά έχουμε την την ευκαιρία να φάμε και να μείνουμε μαζί με την οικογένειά μας χωρίς βιασύνη; Διαβάζω και ενημερώνομαι για την κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Περίμενα μέχρι την τελευταία μέρα για την απόφαση της ομάδας. Ενημέρωσα τους ανθρώπους της ομάδας ότι θα πετούσα για τη Λιθουανία, χωρίς αυτοί να έχουν κάποια ευθύνη.

Αν έμενα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο και περίμενα, δεν θα ήμουν χαρούμενος. Οπότε πήρα αυτή την απόφαση γιατί παρότι είμαι παίκτης της ομάδας, είμαι επίσης υπεύθυνος για την οικογένειά μου. Πήρα την ευθύνη της πράξης μου, ανεξαρτήτως των συνεπειών. Η οικογένεια ήταν το πιο σημαντικό».

Για το τι περιμένει να γίνει σε επίπεδο πληρωμών: «Περιμένουμε, θα δούμε. Μιλάμε για το θέμα, απλά όπως καταλαβαίνεις όλα είναι υποθετικά. Υπάρχουν πολλά “αν” σε κάθε κουβέντα που γίνεται. Όταν τελειώσει οριστικά η σεζόν, με διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τότε θα είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τις αποζημιώσεις. Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να πληρωθούν οι παίκτες το μισό από το ποσό που απομένει να λάβουν.

Κάποιοι έχουν ακόμη τρεις ή τέσσερις μισθούς να πληρωθούν, οπότε νομίζω πως το πιο σωστό είναι να βρεθεί λύση κάπου στη μέση, να πάρουν ενάμιση ή δύο μισθούς. Υπάρχουν όμως κι ομάδες που δεν θέλουν να πληρώσουν. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση για το θέμα, αλλά θεωρώ πως το πιο δίκαιο είναι να μοιραστεί εξίσου η ζημιά σε όλους. Το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι για τις ομάδες που στηρίζονται σε έναν χρηματοδότη, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με πολλές ομάδες στην Ελλάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Basket League: Αφιέρωμα στις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΣΑΚΕ, καθώς η διογανώτρια αρχή της Α1 μπά…