Κεντρική Basket League Άρης “Nα είναι δίπλα στον Άρη ο κόσμος, ευχαριστημένος που ανέλαβα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς”

“Nα είναι δίπλα στον Άρη ο κόσμος, ευχαριστημένος που ανέλαβα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς”

raicevic

Για το κρίσιμο ματς του Άρη απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου αλλά και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς μίλησε ο Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς. Συγκεκριμένα είπε στο Yellow Radio 92,8:

“Είναι πάντα χαρά μου να σας ακούω, θέλω να χαιρετήσω όλους τους Αρειανούς που τους έχω μεγάλη αδυναμία”.

Για το ότι είναι πλέον προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω τον Απόλλωνα. Είναι μία μεγάλη ομάδα, με υλικό ταλαντούχων νέων παιδιών που θέλουμε να βοηθήσουμε για το μέλλον”.

Για το ότι είναι πλέον προπονητής:

“Είμαι προπονητής εδώ και πέντε χρόνια. Έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Δούλεψα στην Α2 με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Ηρακλή, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Άρη και αφού είμαι από το… Σέρβικο σχολείο νομίζω ότι είναι ένας καλός συνδιασμός”.

Για το αν είναι πιο εύκολο να είσαι παίκτης ή προπονητής:

“Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι προπονητής. Αλλά όταν βλέπεις ότι οι παίκτες σου πάνε μπορστά και γίνονται καλύτεροι η χαρά είναι πολύ μεγάλη.

Πρέπει να τους σκέφτεσαι όλους, σε ποια θέση μπορεί να βοηθήσει ο καθένας και ποια συστήματα ταιριάζουν.

Από την άλλη όταν είσαι παίκτης έχεις τα πάντα στα χέρια σου”.

Για τον ρόλο που παίζει η ψυχολογία:

“Η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Νομίζω ότι ο προπονητής πρέπει να μεταφέρει μία σιγουριά στους παίκτες. Να μην φοβούνται τίποτα, να νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από όλους, χωρίς “respect”. Όταν είχαμε κερδίσει την Πρόκομ μετά με το ίδιο ρόστερ έπαιζε Euroleague.

Αν ήμουν στον Άρη θα τους έλεγα… no mercy για να φτάσει ο Άρης στην νίκη”.

Για τον αγώνα με τον Ήφαιστο:

“Είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι. Πρέπει να έρθει η νίκη για να έρθει η αυτοπεποίθηση. Από εδώ και πέρα κάθε ματς μετράει, και έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα αρκετά δύσκολο.

Πρέπει να βρούμε ρυθμό, να κερδίσουμε απέναντι σε καλές ομάδες, να κερδίσουμε μέσα αλλά να πάρουμε και εκτός έδρας νίκες”.

Για την δύναμη του Παλέ:

“Έχω παίξει επτά χρόνια στο Παλέ, έχω αφήσει την καρδιά μου. Μόνο αυτό θα τα δώσει όλα. Πρέπει να βάλουν καρδιά, να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για το αυριανό ματς. Να πεθάνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν.

Να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν. Πρέπει να καταλάβουν που ήρθαν. Δεν το καταλαβαίνουν. Ο Άρης είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, η ομάδα από την οποία ξεκίνησε το μπάσκετ”.

Για τον αγώνα με τον Ήφαιστο και το αν θα είναι στο γήπεδο:

“Αν προλάβω θέλω πολύ να έρθω. Αλλά θέλω. Να δώσουμε όλοι το παρόν, να είμαστε στο γήπεδο. Να είναι δίπλα στην ομάδα ο κόσμος. Το παιχνίδι αυτό είναι όλη η χρονιά”.

Για τον Σάββα Καμπερίδη:

“Δεν έχουμε συνεργαστεί αλλά τον ξέρω, πιστεύω ότι μπορεί να δώσει λύσεις. Δεν μετράει μόνο ο προπονητής όμως, μετράνε και οι παίκτες. Και το καλύτερο σύστημα να βάλει ο προπονητής αν οι παίκτες δεν τα ακολουθούν χάνεις”.

Για το αν θέλει να βρεθεί κάποια στιγμή στον πάγκο του Άρη:

“Περπατάω με… μεγάλα βήματα, προσοχή (γέλια). Όπως το έχω στο μυαλό μου, πολύ σύντομα θα βρεθούμε. Είναι ευχή μου μεγάλη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…