Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το όνομα του Ποκουσέφσκι στον πρώτο γύρο του ντραφτ”

“Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το όνομα του Ποκουσέφσκι στον πρώτο γύρο του ντραφτ”

aleksej pokusevski olympiakos

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο πρώην σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ, Τζέισον Φιλίπι, σε κείμενο του στο «babcockhoops.com», όπου εξετάζει πρότζεκτς από την Ευρώπη που θα λάβουν μέρος στο φετινό ντραφτ. Συγκεκριμένα, έκανε ειδική αναφορά στο ύψος του που όπως είπε ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο του μοντέρνου stretch ψηλού, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιλεχθεί ακόμα και στον πρώτο γύρο του ντραφτ.

Αναλυτικά:

«Ο Σέρβος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, που παίζει αυτή τη στιγμή στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, μπορεί να αποδειχθεί σε X-factor του φετινού draft και θα μπορούσε να είναι ένα sleeper pick (σ.σ. κάποιος που μπορεί να καταλήξει πιο ψηλά απ’ ο,τι περιμένουν). Το δικό μας γκρουπ στο Babckock Hoops τον είχε ήδη ψηλά, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο με τον Ποκουσέφσκι σε άλλα mock drafts. Η τιμή της μετοχής του, όμως, αυξάνεται σταθερά.

Κινητικός, ευλύγιστος και τρομερά ικανός για παίκτης με ύψος 2.10, ο “Πόκου” ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο του μοντέρνου stretch ψηλού. Αν και δεν είναι σωματικά έτοιμος για το ΝΒΑ, έχει μεγάλη προοπτική κι αυτό τον κάνει εξαιρετική επιλογή για ομάδα που θέλει να τον κάνει draft και να τον αφήσει στην Ευρώπη. Θα του κάνει καλό μάλλον να παίξει στην Ευρώπη για άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά είναι σίγουρα πιθανό οι μάνατζερ του να τον ωθήσουν προς το ΝΒΑ για να δυναμώσει σωματικά εκεί. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το όνομά του στον πρώτο γύρο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…