Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Με επίθεση… Euroleague στην Αϊόνα”

“Με επίθεση… Euroleague στην Αϊόνα”

rick pitino panathinaikos 1 e1581091936632

Ρικ Πιτίνο από το καλοκαίρι θα κοουτσάρει το κολέγιο της Αϊόνα και παραχώρησε ακόμη μία συνέντευξη για το νέο βήμα στην καριέρα του. Ο Αμερικανός τεχνικός σε νέες δηλώσεις ανέφερε ότι θα παίξουν επίθεση Ευρωλίγκα, ενώ αναφέρθηκε και στον Μάικ Τζέιμς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο New York Post:

«Θα παίξουμε επίθεση Euroleague, με πίεση σε όλο το γήπεδο».

Η Euroleague με βοήθησε πάρα πολύ να αναπτύξω μία τελείως διαφορετική λογική για τις επιθέσεις. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία από πλευράς γνώσεων. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μορφή του μπάσκετ όσον αφορά το πως παίζουν στην επίθεση. Αμυντικά τα στάνταρ τους δεν μπορούν να κρατήσουν με βάση το πως παίζουμε στις Η.Π.Α. Αλλά η κυκλοφορία της μπάλας, τα κοψίματα… Παίζουν με 24 δευτερόλεπτα αλλά δίνουν κάποιες φορές 6 και 7 πάσες σε ένα διάστημα 6,7 δευτερολέπτων, για να δημιουργήσουν κίνηση και να βρουν καλά σουτ. Μπορεί να τελειώνει σε ένα «πικ εντ ρολ» όπως εδώ, αλλά δημιουργούν όλη αυτή την κίνηση και κυκλοφορία γιατί οι αμυντικοί τους κανόνες είναι όπως στο NCAA».

Για τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει: «Είναι ένας παίκτης που αγαπώ στην Euroleague και θα έπρεπε να είναι στο ΝΒΑ. Το όνομα του είναι Μάικ Τζέιμς, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην διοργάνωση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Μοιράστηκε το MVP της 34ης αγωνιστικής ο Σλούκας

Μοιράστηκε το βραβείο του MVP, ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκα…