Κεντρική Διεθνή “Η ομάδα έχει χτιστεί για το υψηλό επίπεδο”

“Η ομάδα έχει χτιστεί για το υψηλό επίπεδο”

Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκλεισε σήμερα τα 53 του χρόνια και έδωσε συνέντευξη εορταστικού χαρακτήρα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μακάμπι. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα πράγματα που άλλαξε με την έλευση του στην ομάδα, δήλωσε ότι έχει ερωτευτεί το Ισραήλ και τόνισε ότι η φετινή Μακάμπι είναι χτισμένη για το υψηλό επίπεδο.

Διαβάστε αναλυτικά:

 «Όταν ήρθα στην Μακάμπι, ο πρώτος μου στόχος ήταν να αλλάξω την νοοτροπία των παικτών. Έκανα κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους παίκτες, τους άκουσα και μίλησα μαζί τους. Μιλήσαμε για το πως έπρεπε να πορευτούμε μαζί και να αρχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Το δεύτερο στοιχείο ήταν να αλλάξω την τακτική και τα αμυντικά στοιχεία μέσω των προπονήσεων. Να παίξουμε πιο γρήγορα, αλλά κι έξυπνα στην επίθεση. Στην άμυνα βάλαμε απλούς κανόνες και προσπαθήσαμε να τους εφαρμόσουμε. Ήταν η προτεραιότητά μου. Μέσω της ψυχολογίας και της τακτικής προσπάθησα να αλλάξω την νοοτροπία της ομάδας, να έχουμε την προσέγγιση πως παλεύουμε μέχρι το τέλος και πως δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα να πλήξει την συγκέντρωσή μας».

Για το τι του αρέσει στο Ισραήλ: «Ερωτεύτηκα την χώρα! Είναι μια πολύ όμορφη χώρα, πολύ οργανωμένοι, με ήλιο, θάλασσα και εξυπηρετικούς ανθρώπους. Υπάρχει πρόσβαση στη φύση, τα πάρκα και την παραλία, η ζωή είναι πολύ καλή. Όλοι εδώ είναι πολύ θερμοί με μένα και την οικογένειά μου. Το εκτιμώ από όλους και η επαφή μου εδώ με τους φιλάθλους είναι κάτι που θα κρατάω στην καρδιά μου όλη μου τη ζωή».

Για το πότε παρατήρησε ότι άρχισε να αλλάζει η νοοτροπία της ομάδας του: «Το περσινό παιχνίδι με την Μπάγερν, που νικήσαμε με 25 πόντους διαφορά ήταν το σημείο αλλαγής μας. Ένα άλλο παιχνίδι ήταν επίσης πέρυσι, όταν νικήσαμε εκτός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια. Ένα άλλο ήταν όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και για δύο μήνες δεν νικούσαμε. Από την αρχή αυτής της σεζόν η Μακάμπι έδειχνε πως είναι σε άλλο επίπεδο. Είχε “χτιστεί” και ήταν έτοιμη για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Παλεύαμε σε όλα τα παιχνίδια για τα playoffs και το πλεονέκτημα έδρας και είδαμε πως η ομάδα άλλαξε την νοοτροπία της».

Τέλος, έστειλε και το μήνυμά του στην οικογένεια της Μακάμπι: «Όλοι μας βοηθούν να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο στην Euroleague. Η Μακάμπι αποτελείται από ένα γκρουπ ανθρώπων και χρειάζεται να καταλάβουμε πως είμαστε όλοι μαζί. Όταν είμαστε όλοι μαζί, τότε μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, επειδή πάντα θα υπάρχουν αυτές. Το εισπράξαμε αυτό φέτος, όταν κάναμε ήττες. Συνεχίζουμε μαζί μέχρι το τέλος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…