Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Η αθλητική οικογένεια στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης”

“Η αθλητική οικογένεια στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης”

Τώρα τι θα κάνει ο ΕΣΑΚΕ;

Κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους με το μπάσκετ απεύθυνε ο ΕΣΑΚΕ, ώστε να δείξουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία για εθελοντική αιμοδοσία που Υφυπουργείου Αθλητισμού. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι του μπάσκετ έχουν την ευκαιρία να συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ΕΣΥ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ο αθλητισμός από την φύση του διδάσκει τον σεβασμό για τον συνάνθρωπο, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να δώσουν την… ασίστ στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο ΕΣΑΚΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού και καλεί τις ΚΑΕ, τους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται με το επαγγελματικό μπάσκετ να προωθήσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τον ΕΣΑΚΕ:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.

Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των play offs

Την Κυριακή 22 Μαΐου αρχίζει η πρώτη φάση των playoffs για τη Basket League, όπως ανακοίνω…