Κεντρική Διεθνή Περιστέρι – Χάποελ Ιερουσαλήμ 73-79

Περιστέρι – Χάποελ Ιερουσαλήμ 73-79

peristeri hapoel

Τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του Περιστερίου μπήκε στο άδειο «Ανδρέας Παπανδρέου» καθώς η ομάδα των δυτικών προαστίων ηττήθηκε από την Χάποελ Ιερουσαλήμ με 79-73. Ο Τζέιμς Φελντέιν πλήγωσε κυρίως στο πρώτο μέρος την ομάδα του Παπανικολόπουλου, που έκανε ένα εντυπωσιακό come back από το -17 στην τρίτη περίοδο, αλλά τελικά την πλήγωσε το πολύ κακό ποσοστό της από την περιφέρεια.

Αρκετά κλειστό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τους Ισραηλινούς να παίρνουν για πρώτη φορά προβάδισμα 5 πόντων με τρίποντο του Φελντέιν με την συμπλήρωση του πεντάλεπτου (7-12). H ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου κατάφερε να μειώσει στην μικρότερη τιμή με καλάθι του Μορέιρα (11-12) με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 6 πόντους (11-17).

Η διαφορά πήγε στην μέγιστη τιμή των 9 πόντων υπέρ των Ισραηλινών στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τρίποντο του Χόλαντ, ωστόσο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν στους 5 με τρίποντο του Καράμπελα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους Ισραηλινούς να συνεχίζουν να ελέγχουν το παιχνίδι και να πηγαίνουν για πρώτη φορά στο +10 με έμμεσο τρίποντο του Τασόν Τόμας, αναγκάζοντας τον Παπανικολόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Φελντέιν ήταν εξαιρετικός στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους σκοράροντας συνεχόμενα τρίποντα για να ανεβάσει την διαφορά στους 20 πόντους με το σκορ ημιχρόνου να είναι 28-46.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας μπήκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο παιχνίδι και με όπλο την φοβερή άμυνα που έπαιξαν περιορίζοντας τους ισραηλινούς σε μόλις 4 πόντους σε έξι λεπτά, κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στους 7 (43-50). Η αντεπίθεση του Περιστερίου συνεχίστηκε με τον Μορέιρα να μειώνει στους τρεις με εντυπωσιακό κάρφωμα (47-50), με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 47 -53 με το εντυπωσιακό επιμέρους 19-7.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι ψυχολογία μετά από εύστοχο τρίποντο του Μπράουν (55-61) και κατάφεραν να ανεβάσουν και πάλι την διαφορά στους 11 με καλάθι του Φελντέιν (57-68). Η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε να μειώσει στους 5 στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Βασιλόπουλου, ωστόσο δεν έφτασε στην ολική ανατροπή με τους ισραηλινούς να παίρνουν την νίκη-πρόκριση με το τελικό 73-79.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-46, 47 -53, 73-79

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…