Κεντρική Basket League Οι επτά μέρες που θα συγκλονίσουν τον κόσμο του μπάσκετ

Οι επτά μέρες που θα συγκλονίσουν τον κόσμο του μπάσκετ

panionios paok aris

Είναι οκτώ ομάδες, οι οποίες θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για την παραμονή στην κατηγορία. Απομένουν επτά αγωνιστικές και με τα σημερινά δεδομένα, τρεις βρίσκονται στη χειρότερη θέση, τρεις πρέπει να είναι με το… δάχτυλο στη σκανδάλη, καθώς… έχουμε «πόλεμο». Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μακάρι όλοι οι πόλεμοι να γίνονταν με μπάλα του μπάσκετ και να περιορίζονταν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Δίχως να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η 19η αγωνιστική (σ.σ. ο νικητής του Ηρακλής – Ιωνικός «κλειδώνει» την παραμονή), τρεις ομάδες είναι στο χείλος του γκρεμού. Ο Πανιώνιος μετρά έξι νίκες, Άρης και ΠΑΟΚ από πέντε, ως εκ τούτου είναι οι βασικοί υποψήφιοι προς αποχώρηση. Και κανείς δεν λέει ότι Λάρισα, Ιωνικός, Κολοσσός, Ρέθυμνο και Ηρακλής έχουν σωθεί, όμως οι εννέα νίκες μοιάζουν να είναι το απόλυτο μαξιλαράκι ασφαλείας κι οι πέντε είναι πιο κοντά από τους άλλους τρεις.

Στη χειρότερη θέση όλων είναι ο Άρης, καθώς έχει τις λιγότερες νίκες, αλλά και πολύ άσχημες διασταυρώσεις (για παράδειγμα μετρά δύο ήττες από Κολοσσό και Ιωνικό), άρα σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας θα έχει μειονέκτημα.

Υπάρχουν επτά μέρες που θα συγκλονίσουν τον κόσμο του μπάσκετ. Καμιά από τις αναμετρήσεις που έπονται δεν είναι αδιάφορη, ούτε καν το Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, αφού ο… πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, αλλά εξ ορισμού δύο ματς έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο αγώνας ΠΑΟΚ Πανιώνιος για την 22η αγωνιστική και το ΠανιώνιοςΆρης για την 23η αγωνιστική θα κρίνουν πολλά, καθώς ο νικητής θα έχει καταφέρει διπλό (ου μην τριπλό, καθώς «παίζουν» και οι διαφορές) πλήγμα επί του ηττημένου. Ίσως από αυτές τις δύο συναντήσεις να προκύψει… λευκός καπνός κι ο Πανιώνιος εμπλέκεται και στις δύο.

Ποιος έχει πιο εύκολο πρόγραμμα; Εδώ που φτάσαμε είναι δύσκολο να πούμε, καθώς όλοι θα τα δώσουν όλα, για να μείνουν στην κατηγορία. Υπάρχουν ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Προμηθέας και το Λαύριο, που θα συναντήσουν και τους τρεις, οπότε ενδέχεται να είναι… παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Αν… ζυγίσει κανείς τα δεδομένα, συνδυάσει εικόνα, ρόστερ, βαθμολογική θέση και πρόγραμμα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως Άρης, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ είναι κατά σειρά οι ομάδες που βρίσκονται στη χειρότερη θέση. Οι «κίτρινοι» έχουν λιγότερες πιθανότητες, αλλά έναν βαθμό περισσότερο από τον Πανιώνιο, ο οποίος θεωρητικά έχει το πιο αδύναμο ρόστερ.

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, τόσο πιο εμφανές γίνεται ότι είναι πολύ πιθανό ένας από τα δύο πάλαι ποτέ τεράστιας δυναμικής (στο άθλημα) κλαμπ της Θεσσαλονίκης, ου μην και τα δύο, να βρεθούν στην Α2 κατηγορία. Και βέβαια, κάποια στιγμή -όχι τώρα, εν μέσω «πολέμου»- πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι…

20η αγωνιστική: Άρης – Ήφαιστος, Λαύριο – Πανιώνιος, ΠΑΟΚ – Περιστέρι.
21η αγωνιστική: Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ, Πανιώνιος – Προμηθέας, Περιστέρι – Άρης.
22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, Άρης – Ρέθυμνο.
23η αγωνιστική: Πανιώνιος – Άρης, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.
24η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Λαύριο, Άρης – ΑΕΚ, Λάρισα – Πανιώνιος.
25η αγωνιστική: Προμηθέας – ΠΑΟΚ, Πανιώνιος- Ιωνικός, Λαύριο – Άρης.
26η αγωνιστική: Άρης – Προμηθέας, ΠΑΟΚ – Ηρακλής, Παναθηναϊκός – Πανιώνιος.

bathmologia oura

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 101-90 (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει μια νίκη από το Final Four Η Ρεαλ Μαδρίτης έκανε το 2-0 απέναντι στ…