Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Ρας έβαλε το τρίποντο στη «φαρέτρα» της Λάρισας

Ο Ρας έβαλε το τρίποντο στη «φαρέτρα» της Λάρισας

Rush0803202

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε εχθές η Λάρισα, επικρατώντας με 95-90 επί του Κολοσσού Ρόδου στο κλειστό της Νεάπολης με την συμβολή του Μπράντον Ρας να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι καθοριστική. Ο Αμερικανός για ακόμα ένα παιχνίδι “άνοιξε” το γήπεδο με την ευστοχία του στα τρίποντα (5/6) με τον ΕΣΑΚΕ να κάνει ειδική αναφορά στην αλλαγή της εικόνας τον Θεσσαλών από την περιφέρεια μετά την έλευση του.

Αναλυτικά:

Τα τρίποντα είναι εξ ορισμού ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού ειδικά στο σύγχρονο μπάσκετ και αυτά έλειπαν από τη Λάρισα στους πρώτους μήνες της σεζόν. Η παρουσία του Μπράντον Ρας εκτός όλων των άλλων, έδωσε στη θεσσαλική ομάδα ώθηση και σε αυτό το στοιχείο κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες κόντρα στον Κολοσσό H Hotels, με τον Αμερικανό φόργουορντ να έχει 5/6.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λάρισα των πρώτων εννιά αγωνιστικών, πριν την προσθήκη δηλαδή του Ρας, είχε κατά μέσο όρο 7,33 εύστοχα τρίποντα με ποσοστό μόλις στο 26,61% (66/248). Στα επόμενα 11 παιχνίδια, παρόντος πια του Αμερικανού, μέτρησε κατά μέσο όρο 9,54 εύστοχα τρίποντα με ποσοστό 36,45% (105/288). Σε ποιο βαθμό είχε συμμετοχή σε αυτήν την εκτόξευση ο Ρας;

Ο Αμερικανός είχε τουλάχιστον δύο εύστοχα σουτ σε καθένα από τα 11 παιχνίδια του με τη Λάρισα, προσφέροντας της κατά μέσο όρο 3,63 εύστοχα σουτ από την περίμετρο και με ποσοστό 46,51% (40/86).

Κατά τα άλλα…

*Ο Άντονι Χίκι ξεπέρασε τις 200 ασίστ στην 53η εμφάνιση του στην ΕΚΟ Basket League έχοντας επτά στο χθεσινό παιχνίδι.

Ρεκόρ τριετίας από τον Αγκμπελέσε

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε ήταν ασταμάτητος και με 9/9 δίποντα σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή ΕΚΟ Basket League αφού το προηγούμενο ήταν τα 8/8 που είχε ο Γιώργος Παπαγιάννης στο ματς της 2ης αγωνιστικής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Λαύριο.

Ο Αμερικανός σέντερ του Κολοσσού H Hotels ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της τελευταίας τριετίας καθώς 9/9 ήταν το ρεκόρ τόσο του περσινού Πρωταθλήματος από τον Πέτρο Γερομιχαλό στο παιχνίδι του Προμηθέα με την Κύμη στην 8η αγωνιστική όσο και εκείνου της προπερασμένης σεζόν (2017-18) από τον Πάρη Μαραγκό με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο κόντρα στην ΑΕΚ στη 10η και τον Οκτάβιους Έλις με τον Προμηθέα κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στην 22η αγωνιστική.

Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στη 13η αγωνιστική της περιόδου 2016-17 όταν ο Γιάννης Ψαθάς είχε 10/10 δίποντα με τη Δόξα Λευκάδας στο ματς στο Ρέθυμνο.

Ακόμη χθες ο Αγκμπελέσε με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 300 στην 49η εμφάνιση του στην ΕΚΟ Basket League.

Κατά τα άλλα…

*Τους 500 πόντους ξεπέρασε ο Μάλκολμ Γκρίφιν στο 49ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

*Με τους 10 πόντους που είχε χθες, ο Δημήτρης Μωραίτης ξεπέρασε τους 200 σε 68 ματς στο Πρωτάθλημα.

*Ο Λασάν Κρομά είχε 1/4 τρίποντα χθες για να φτάσει τα 50 εύστοχα σε 38 συμμετοχές. Ο Αμερικανός μετράει 50/136 (36,76%).

*Ο Κολοσσός H Hotels έμεινε για τρίτη φορά φέτος χωρίς τάπα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…