Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ O Γκρέι “έπιασε” τον Μυλωνά στα τρίποντα!

O Γκρέι “έπιασε” τον Μυλωνά στα τρίποντα!

Gray0803202

Το Περιστέρι αν και δυσκολεύτηκε πέρασε νικηφόρα από το “Παλατάκι” επικρατώντας με 75-68 επί του ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που ο Στίβεν Γκρέι έκανε ένα σημαντικό επίτευγμα. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός γκαρντ με το 1 τρίποντο που πέτυχε στην χθεσινή αναμέτρηση “έπιασε” τον Γιάννη Μυλωνά στην τέταρτη θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (119) στην ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Διανύει τη δεύτερη σεζόν του στο Περιστέρι Winmasters και έχει καταφέρει να αναρριχηθεί σε κάποιες από τις ιστορικές λίστες της ομάδας. Το τρίποντο όμως είναι το «σήμα κατατεθέν» για τον Στίβεν Γκρέι που χθες μέσα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού «έπιασε» στη σχετική λίστα των «κυανοκίτρινων» έναν από τους μεγαλύτερους σουτέρ της ιστορίας της ομάδας, τον Γιάννη Μυλωνά.

Ο Γκρέι είχε χθες 1/2 τρίποντα στην Πυλαία και με αυτά μετράει πια με το Περιστέρι Winmasters 119/300 τρίποντα Πρωταθλήματος (39,66%) ενώ ο Μυλωνάς που έπαιξε στην ομάδα -ως προς το επαγγελματικό Πρωτάθλημα- από το 1992 ως το 1997 είχε 119/409 (29,09%). Ο Γκρέι λοιπόν έφτασε τον Μυλωνά στην 4η θέση της σχετικής λίστας. Επόμενοι στόχοι του η 3η (Παπαμακάριος 158), ενδεχομένως και η 2η θέση (Μακαράς 164) αλλά η 1η μοιάζει δύσκολο να προσεγγιστεί από τον Αμερικανό και από κάθε άλλον παίκτη στο μέλλον, καθώς εκεί βρίσκεται με 375 εύστοχα τρίποντα ο Άγγελος Κορωνιός.

Κατά τα άλλα χθες…

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε φτάσει την περασμένη εβδομάδα και μέσα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Απόστολο Κόντο στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Μπήκε στην πρώτη 15άδα με την 417η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα.

*Ο Γιανίκ Μορέιρα έφτασε για τέταρτη φορά φέτος σε double-double με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, φτάνοντας στη 2η θέση της σχετικής λίστας -πίσω από τον Έβανς του Ηφαίστου- τους Μήτογλου, Καββαδά, Παρκς και Νόουλς.

*Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση από μέση και κοντινή απόσταση. Είχε 9/32 δίποντα κι αυτό το 28,12% αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή ΕΚΟ Basket Leage αφού το προηγούμενο ήταν το 28,57% που είχαν ο Πανιώνιος Su Casa στην πρεμιέρα στη Ρόδο και το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 8η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 10/35 και 8/28 δίποντα αντίστοιχα. Ο Δικέφαλος απέφυγε το αρνητικό ρεκόρ εύστοχων διπόντων αφού είχε χθες ένα περισσότερο από το Ρέθυμνο στο ματς της Πυλαίας.

O ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα με τη χειρότερη επίδοση ευστοχίας στα δίποντα και στο περσινό Πρωτάθλημα καθώς είχε 7/26 (26,92%) στο εκτός έδρας ματς της 22ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…