Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Νέα καταγγελία πρώην παίκτη Πανιωνίου: “Κλέβει λεφτά από τους παίκτες του, είναι ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς” (pic)

Νέα καταγγελία πρώην παίκτη Πανιωνίου: “Κλέβει λεφτά από τους παίκτες του, είναι ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς” (pic)

Νέα καταγγελία που σοκάρει ήρθε από πρώην παίκτη του Πανιωνίου μετά από αυτές των Ντέβιν Σουίτνι και ΝτιΆντρε Λίγκινς. Ο λόγος για τον Άντονι Λι, ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν στους κυανέρυθρους και με γράμμα του στο “Sportando” μιλάει για συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, ενώ παράλληλα τονίζει ότι οι Νεοσμυρνιώτες κλέβουν λεφτά από τους παίκτες.

Αναλυτικά:

«Έχω σταματήσει να γράψω γι’ αυτό, όμως χρησιμοποιώ τη δύναμη των social media για να σώσω άλλους παίκτες και τις οικογένειές τους από το να βιώσουν το άγχος και την αγωνία που περνούσα εγώ και η γυναίκα μου κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στον Πανιώνιο. Ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή. Στις 16 Ιανουαρίου ήμουν εκτός προπονήσεων και αγώνων για 6 μέρες εξαιτίας μιας ήπιας τενοντίτιδας.

Έλαβα μια κλήση από τον γραμματέα να πάω στο γραφείο. Αρχικά σκέφτηκα ότι θα ήταν η ώρα να πληρωθώ, καθώς ήμουν ήδη 1,5 μήνα πίσω στις πληρωμές αλλά αποδείχθηκε πως πήγα για να υπογράψω συμβόλαιο τερματισμού. Μου έδωσαν μια επιλογή εάν έφευγα από εκεί, τότε θα με άφηναν ελεύθερο (η τενοντίτιδα θα έπαιρνε 2-3 εβδομάδες θεραπείας). Εάν όχι, τότε θα λύναμε το συμβόλαιο και θα μου έδιναν τους μισθούς που μου χρωστάνε (ήταν πίσω ήδη 1,5 μισθό), συν ένα μήνα επιπλέον επειδή είχαν αποφασίσει να τερματίσουν το εγγυημένο συμβόλαιό μου. Αλλά προς το παρόν έπρεπε να υπογράψω το συμβόλαιο άμεσα για να ελευθερώσω μια θέση παίκτη για να πάρουν παίκτη σε δύο μέρες επειδή είχαν ήδη καλύψει τις θέσεις των ξένων και ήξεραν ότι δεν μπορούσα να παίξω με πρόβλημα στον αχίλλειο. Έτσι ήθελαν έξι ξένους επειδή τα παιχνίδια ήταν σημαντικά. Αυτό το οφειλόμενο ποσό υπεγράφη και θα γινόταν καταβολή μέχρι την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Το βράδυ της Πέμπτης (την ίδια μέρα μας είχαν πει ότι έπρεπε να υπογράψω συμβόλαιο λύσης συνεργασίας) έλαβα ένα μήνυμα από τον GM που μου είπε ότι η γυναίκα μου και εγώ θα έπρεπε να φύγουμε από το διαμέρισμά μας μέχρι το Σάββατο.

Δηλαδή λύνετε το συμβόλαιο μαζί μου, πείτε μου θα έχω τα χρήματα μέχρι την Τρίτη, αλλά θέλετε εγώ και η γυναίκα μου να μαζέψουμε τα πάντα μέσα σε 24 ώρες; Ήθελαν να μας πάνε πίσω σε εκείνο το άθλιο ξενοδοχείο που μας είχαν βάλει τον πρώτο μήνα που φτάσαμε επειδή ήταν ελεύθερο γι’ αυτούς και ήθελαν να μην πληρώσουν κατοικία όσο περισσότερο μπορούσαν. Ξέρουμε τι θα συμβεί όταν σε στέλνουν εκεί γιατί το ίδιο έκαναν και με έναν άλλο παίκτη. Τον κράτησαν εκεί επειδή δεν είχαν να πληρώσουν για το ξενοδοχείο (κάποιο είδος χάρης που δόθηκε στο σύλλογο). Έτσι συμφωνήσαμε να φύγουμε από το διαμέρισμα όταν λάβαμε τα χρήματά μας την Τρίτη για να βεβαιωθούμε πως τα πήραμε κατά την αναχώρησή μας.

Η Δευτέρα κυλάει και η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος μας ενημερώνει ότι το κλαμπ έχει σταματήσει τη σύμβαση για το διαμέρισμα και θα πρέπει να φύγουμε (κάτι που αργότερα ανακαλύψαμε ότι ήταν ψέματα, το οποίο πιθανότατα βγήκε από τον Πανιώνιο, επειδή σε λίγες μέρες ετοιμαζόταν να έρθει ένας άλλος παίκτης στο ίδιο μέρος). Τώρα το αφήσαμε (μένοντας σε καλούς φίλους) επειδή αρνηθήκαμε να βρεθούμε στο αηδιαστικό ξενοδοχείο για έναν ακόμα μήνα (ή περισσότερο) μέχρι να σπάσουμε, να φύγουμε μόνοι μας και να μην πάρουμε ούτε μια δεκάρα από τα χρωστούμενα. Ακριβώς όταν θεωρήσαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο, ο GM άρχισε να πιέζει και να “προειδοποιεί” να επιστρέψω το αυτοκίνητο αμέσως πριν μου δώσει λεφτά από εκείνα που μου οφείλει. Έτσι όχι μόνο ήθελαν να με βάλουν εμένα και τη σύζυγό μου σε εκείνο το άθλιο ξενοδοχείο, αλλά ήθελαν να μου πάρουν και το αμάξι. Δεν ήμουν σίγουρος πως η γυναίκα μου και εγώ θα έπρεπε να κάνουμε το οτιδήποτε στο παντοπωλείο, να πάω στις θεραπείες που δικαιούμαι, ενώ περιμέναμε τα χρήματα που μας χρωστούσαν.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο να δούμε πότε και αν θα έπαιρνα τα χρήματά μου, επειδή αγνοούσε τις κλήσεις τις δικές μου και του ατζέντη μου. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να μου πουν ότι επειδή δεν έφυγα αμέσως από το διαμέρισμα δεν θα με πλήρωναν την Τρίτη, αν και αυτό είχαμε υπογράψει. Αυτό με απλά λόγια σήμαινε πως “δεν έχουμε τα λεφτά που είχαμε υπογράψει έτσι θα προσπαθήσουμε να σε κάνουμε να φύγεις με όποιον τρόπο μπορούμε”. Επιπλέον, δεν κανόνισαν την πτήση προς την πατρίδα μου, αν και ήταν ξεκάθαρο στο συμβόλαιό μου. Έτσι, όχι μόνο με άφησαν ελεύθερο χωρίς λόγο, αλλά με άφησαν να φροντίσω την πτήση με δικά μου έξοδα. Δεν ξέρω που είναι ο επαγγελματισμός εδώ, αλλά μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό το “κλαμπ”. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, στα μέσα Μαρτίου και έκπληξη, δεν υπάρχουν λεφτά. Όπως και στους περισσότερους παίκτες.

Προσπάθησα να γίνω γενναιόδωρος δίνοντάς τους το δικαίωμα να περικόψουν ένα ΚΟΜΜΑΤΙ από αυτά που μου χρωστάνε, δίνοντάς τους το δικαίωμα να περικόψουν κομμάτι από αυτά που είχαμε υπογράψει για να τερματιστεί το συμβόλαιο. Έτσι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είχαν καμία πρόθεση να πληρώσουν έστω ένα δολάριο από το συμβόλαιό μου ενώ κοίταζαν πώς να εξαπατήσουν και τους υπόλοιπους παίκτες ταυτόχρονα. Αυτό ήταν απλώς η αρχή του μικρού τους πλάνου για το πώς θα κλέψουν χρήματα από τους ίδιους τους τους παίκτες επειδή όπως μπορείτε να δείτε πολλοί εξ αυτών έχουν ίδιες ιστορίες μετά από εμάς. Ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς είναι αυτό.

Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου εντός και εκτός παρκέ για το κλαμπ και εκείνοι ήταν απόλυτα αντιεπαγγελματίες απ’ όλες τις απόψεις. Κάνουμε πολλές δραστηριότητες για την κοινωνία, εγώ και η σύζυγός μου και πρόθεσή μας ήταν να έχουμε δίπλα το όνομα του Πανιωνίου για να τους κάνουμε μια χάρη. Δεν το λέω για κάποιον έπαινο, αλλά για να καταλάβουν ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς άγριοι και το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα βάλουν χρήματα στις τσέπες τους εις βάρος των παικτών τους. Μπερδεύουν τα προς το ζην με αυτό που αγαπάμε. Ερχόμαστε και δουλεύουμε σκληρά, είμαστε πραγματικοί επαγγελματίες, κάνουμε τεράστιες θυσίες προσπαθώντας να φτιάξουμε την ζωή των οικογενειών μας.

Επαναλαμβάνω, δεν το γράφω για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ σχετικά με τον Πανιώνιο άλλους παίκτες και τις οικογένειές τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Με… αιφνίδιο κάρφωμα στο Top10 (vid)

Έφτασε στην κορυφή του Top10… καρφώνοντας. Το τέλος της κανονικής περιόδου πλησιάζει κι οι…