Κεντρική Basket League Λαύριο – Πανιώνιος 104-71

Λαύριο – Πανιώνιος 104-71

Ντουρέν Πανιώνιος Λαύριο

Την 11η του νίκη στην φετινή basket league πανηγύρισε το Λαύριο, επικρατώντας με επί του Πανιωνίου για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι παίκτες της ομάδας του Χρήστου Σερέλη είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και με όπλο το πολύ καλό περιφερειακό τους σουτ αλλά και την τεράστια υπεροχή στα ριμπάουντ έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι γηπεδούχοι στον αγώνα, καταφέρνοντας να πάρουν προβάδισμα 8 πόντων με τρίποντο του Άλμαν μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού (11-3). Οι κυανέρυθροι μείωσαν με τους Σουίτνι και Καμαριανό (11-7), με τον Άλμαν να απαντά με το δεύτερο του τρίποντο (14-7). Το Λαύριο είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά με λέι απ του Ντάιμ (21-11) ενώ λίγο αργότερα και πάλι ο Ντάιμ έκανε το νταμπλ σκορ για την ομάδα του με έμμεσο τρίποντο (26-13). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με τον Μαλέλη να διαμορφώνει το 32-19 με λέι από στην εκπνοή.

Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την απόδοση τους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μαζεύοντας την διαφορά στους πέντε πόντους (34-29) με τρίποντο του Μαλέλη, με το Λαύριο να απαντά με σερί 4-0 για το +9 (38-29), ενώ πήγε την διαφορά και πάλι την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους με τον Άλμαν λίγο αργότερα (45-33). Οι παίκτες ρου Λίνου Γαβριήλ έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν, αλλά δεν κατάφεραν να κόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Άλμαν να ευστοχεί τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε διαμορφώνοντας το 57-44 του πρώτου μέρους.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να βελτιώνουν κατά πολύ την άμυνα τους και να ανεβάζουν την διαφορά στους 16 πόντους με συνεχόμενα τρίποντα του Μιχάλη Λούντζη. Η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους με συνεχόμενα λέι απ του Ντέιβις, με τον Πανιώνιο να καταφέρνει να την διατηρήσει στα ίδια επίπεδα χάρη σε εύστοχες προσπάθειες του Τζουγκαράκη. Οι γηπεδούχοι πήγαν στον πάγκο τους με προβάδισμα 22 πόντων στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου χάρη σε καλάθι του Γερομιχαλού (78-56).

Οι κυανέρυθροι δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης με την τέταρτη περίοδο να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα με το Λαύριο να φτάνει στην νίκη με το τελικό 104-71.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 57-44, 78-56, 104-71

lavrio panionios1 lavrio panionios2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…