Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ένωση Προπονητών Ευρωλίγκας: “Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία”

Ένωση Προπονητών Ευρωλίγκας: “Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία”

Θέση αναφορικά με τις εξελίξεις που έχει φέρει στο μπάσκετ η έξαρση του κορωνοϊού πήρε με επίσημη ανακοίνωση η ένωση προπονητών της Ευρωλίγκας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία, ενώ παράλληλα καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δράσουν με υπευθυνότητα.

Αναλυτικά:

«Η έξαρση του κορωνοϊού (COVID-19) έχει βάλει τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε γενικές γραμμές και οι διοργανώσεις της EuroLeague, εν προκειμένω, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία και η Ένωση Προπονητών της EuroLeague σέβεται και στηρίζει πλήρως όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται και προτείνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Κατανοώντας πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης, η Ένωση Προπονητών καλεί άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους μετόχους να δράσουν με υπευθυνότητα, έχοντας ως σκοπό το κοινό καλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ισχυρή ηγετική ικανότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη και θέληση. Όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έχουν πλήρη επίγνωση της ευθύνης τους και δηλώνουν τη δέσμευση τους στη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ληφθεί.

Τις πρώτες ημέρες της αναβολής της διοργάνωσης, όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έδρασαν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους, κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον ρόλο τους και το δικαίωμα τους ως εργαζόμενοι. Η Ένωση μας ζητά ίδιο πλαίσιο για όλα τα μέλη της ώστε να περιορίσουμε τις διαφορετικές πρακτικές ανάμεσα στα μέλη και τα κλαμπ.

Επιπροσθέτως, η τυποποιημένη σύμβαση έχει ως στόχο να παράσχει πρόσθετη προστασία σε περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου ενός μέλους της Ένωσης Προπονητών της EuroLeague, που ήταν η πρώτη πρόταση που δόθηκε στην EuroLeague τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει να αυξηθεί η διαφάνεια και η επάρκεια της σχέσης μεταξύ των προπονητών και των ομάδων ενώ θα εξασφαλίσει τον μετριασμό των κινδύνων που συνδέονται με τον ρόλο του προπονητή.

Ευχόμαστε σε όλη την μπασκετική κοινότητα δύναμη και αντοχή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ελπίζοντας πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Όλα καλά με Λούντμπεργκ

Τέλος καλό όλα καλά όσον αφορά τον Ίφε Λούντμπεργκ. Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε τις α…