Κεντρική Διεθνή Διακοπή στην δράση και στην VTB League!

Διακοπή στην δράση και στην VTB League!

mike james cska moscow khimki

Την απόφαση της να αναστείλει την δράση στο πρωτάθλημα ανακοίνωσε και η VTB League, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθούν αγώνες μέχρι νεοτέρας. Ο Μάικ Τζέιμς με διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter εχθές, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με την μη διακοπή του πρωταθλήματος που ίσχυε μέχρι χθες, και από ότι φαίνεται η λίγκα εισακούσθηκε από την λίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η FIBA, με τη VTB να βρίσκεται υπό την αιγίδα της, ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 13 Μαρτίου. Παρότι δεν υπήρχαν επίσημα συμβάντα μέσα στη λίγκα μας, μετά τις συζητήσεις με τις ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη τι γίνεται πανευρωπαϊκά και σε παγκόσμιο επίπεδο στα σπορ, ειδικότερα στο μπάσκετ, η ηγεσία της VTB αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τη σεζόν 2019-20. Επίσης, οι παίκτες είναι ανήσυχοι για την υγεία τους και όσων συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, κάτι που η λίγκα δεν μπορούσε να αγνοήσει, επικοινώνησαν ανοικτά με μας.

Αυτή τη στιγμή, μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση έχει δηλωθεί στη συμμετέχουσα χώρα της Εσθονίας, σε σχέση με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός παικτών και διαιτητών είχαν αμέτρητες επαφές με ξένα κλαμπ από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία κι άλλες χώρες που ανακοίνωσαν μία δυσοίωνη κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19).

Η υγεία των παικτών, των φιλάθλων κι όλων των συμμετεχόντων προέχει για τη VTB League. Η λίγκα σκοπεύει να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα όταν μία ασφαλής κατάσταση για όλους προκύψει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…