Κεντρική Διεθνή Χαπ: “Επικρατεί μία τρομακτική, μεταποκαλυπτική κατάσταση”

Χαπ: “Επικρατεί μία τρομακτική, μεταποκαλυπτική κατάσταση”

ithun hup cremona

Ο Ίθαν Χαπ έζησε από κοντά όσα συμβαίνουν στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, που είναι δανεικός στην Κρεμόνα, σε συνέντευξη του ανέφερε ότι επικρατεί μία τρομακτική, μεταποκαλυπτική κατάσταση.

Αναλυτικά:

«Είναι σκληρό να βλέπω την κατάσταση με τους ηλικιωμένους. Είναι τέτοια η κατάσταση με τα νοσοκομεία στην Ιταλία κι ιδίως στις πόλεις κοντά στην Κρεμόνα που αν ένας νέος σε ηλικία όπως εγώ κολλήσει τον ιό και το ίδιο συμβεί και με έναν ηλικιωμένο, ας πούμε 65-70 ετών, θα περιέθαλπταν μόνο εμένα. Και θα έλεγαν στους ηλικιωμένος να πάνε σπίτι. Κυριολεκτικά επέλεγαν ποιος θα λάμβανε περίθαλψη βάσει ποσοστού θανάτου των ηλικιωμένων σε σχέση με αυτό της ανάρρωσης των νεότερων. Είναι μία σκληρή ερώτηση για την ανθρωπότητα. Μία τρομακτική, μεταποκαλυπτική κατάσταση που δε θες ούτε να σκέφτεσαι, αλλά συνέβαινε στην πραγματικότητα».

Για το τι έκανε ο ίδιος για να προστατευτεί όσο αγωνιζόταν και ο ιός εξαπλωνόταν: «Έλαβα όσα περισσότερα μέτρα μπορούσα. Έφτιαχνα τα δικά μου γεύματα για ενάμιση μήνα, ενώ, πριν από τον κορωνοϊό, δεν έφτιαχνα τίποτα στο σπίτι. Έπλενα τα χέρια μου συχνά. Δεν άγγιζα το πρόσωπό μου. Το μόνο θέμα ήταν πως έπρεπε να προπονούμασταν μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες. Και δεν είναι σαν το βόλεϊ, το οποίο δεν έχει σωματική επαφή. Στο μπάσκετ υπάρχει πολλή σωματική επαφή και πολλοί αναπνέουν κοντά σε εσένα. Δε υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω για αυτό. Έπαιρνα βιταμίνες C και D κάθε ημέρα ώστε, ακόμη κι αν κολλήσω, το ανοσοποιητικό μου σύστημα θα ήταν αρκετά δυνατό για να τον πολεμήσει».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους: «Όλοι έχουν επιλογή. Υπάρχει η προφανής και σωστή επιλογή, υπάρχει κι η λανθασμένη επιλογή να βγεις έξω και να κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ίσως να μη σε επηρεάσει, αλλά μπορεί να επηρεάσει το γείτονά σου, τους παππούδες και τις γιαγιάδες του φίλου σου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…