Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αυτή είναι η επόμενη μέρα με Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Αυτή είναι η επόμενη μέρα με Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

pitino apogoitefsi

Υπάρχει μόνο μία σκέψη για όποιον είδε το στραπάτσο του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ, για όποιον συνειδητοποιεί ότι στα τελευταία επτά ματς έχει υποστεί έξι ήττες, για όποιον δεν αντέχει να βλέπει μια ομάδα ανήμπορη να αντιδράσει, σχεδόν… παραδομένη: Ή αλλάζει, ή βουλιάζει. Αλλά, πώς και τι μπορεί να αλλάξει; Ούτε παίκτες μπορεί να πάρει, ούτε προπονητή μπορεί να αλλάξει, καθώς ο Ρικ Πιτίνο είναι για την ώρα ακλόνητος στη θέση του. Όχι και στ’ αποδυτήρια.

Αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι πως οι «πράσινοι» προσεγγίζουν τους αγώνες μέσω της ατομικής τους διάκρισης, μέσα από την επίθεση, δείχνοντας απόλυτη αδιαφορία για την άμυνα. Κι αυτό είναι κόντρα στο DNA της ομάδας, καθώς ακόμα κι όταν υπήρχαν τεράστιες προσωπικότητες στο παρκέ, κανείς δεν ήταν αδιάφορος για το πίσω μέρος του γηπέδου.

Ο Αμερικανός κόουτς όφειλε να περάσει στους παίκτες το δόγμα του μαχητή. Κι αν τα γλυκανάλατα τιτιβίσματα μιλούσαν για Θερμοπύλες και Σπαρτιάτες, στο γήπεδο δεν είδαμε φλόγα στα μάτια, κανείς δεν είχε το… μαχαίρι στα δόντια. Λες και φοβούμενοι έκθεση στον κορωνοϊό, απέφευγαν τις επαφές με τους αντιπάλους. Η αντίδραση του κόσμου, τα γιούχα, δείχνουν ότι αυτός ο τρόπος προσέγγισης ενόχλησε.

Αυτό το είδαμε. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Πιτίνο έχει χάσει τα αποδυτήρια. Δεν μπορεί να επιβληθεί, δεν… πείθει τους παίκτες. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να «γυρίσουν» παιχνίδια, από τη στιγμή που δεν ξεκινούν από την άμυνα, δεν πιέζουν, δεν, δεν, δεν.

Ο «πράσινος» Λάρκιν

Υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος παίρνει από τον Παναθηναϊκό, όσα ο Λάρκιν από την Αναντολού Εφές. Τον χαρακτηρίσαμε «αόρατο εκτελεστή» σε προηγούμενο άρθρο μας. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Τζίμερ Φριντέτ έπαιξε 9.16’’, έχοντας δει όλο το δεύτερο μισό από τον πάγκο! Πέτυχε 5 πόντους, με 1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα κι έγραψε -1 στο σύστημα αξιολόγησης. Και μη χειρότερα, δηλαδή.

Έχει την πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός να… παρκάρει 2.000.000 ευρώ στον πάγκο; Για να μην προσθέσουμε αυτά του Τζόνσον, ο οποίος όλη την ως τώρα σεζόν είναι «μαγική εικόνα». Δίχως αυτούς, ποιος θα σηκώσει το βάρος; Ο Ράουτινς, ή ο Μπέντιλ, που είναι φιλότιμοι, αλλά δεν αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά.

Η εμμονή με τον Παππά

Θα συμφωνήσουμε (για την οικονομία της συζήτησης) ότι ο Νίκος Παππάς είναι ο χειρότερος των παικτών που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Έχει άλλον, που να μπορεί να παίξει άμυνα στην περιφέρεια, να μπει στη λογική του αγώνα, να ρίξει δυο μπουνιές (αθλητικές, εννοούμε), να επικοινωνήσει με την εξέδρα, να βάλει τον κόσμο στην εξίσωση; Η απάντηση είναι ΟΧΙ κι η επιλογή να τον βγάλει από την εξίσωση δεν δικαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός παίζει τώρα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε κι ενδεχόμενη ήττα θα τον βάλει σε μπελάδες. Πλέον η 8άδα δεν είναι δεδομένη, αλλά ακόμα χειρότερη από τη βαθμολογική θέση και τις 6/7 ήττες είναι η εικόνα της ομάδας. Κάποτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποχρέωσε (ποτέ δεν το επικροτήσαμε, το αντίθετο) τους παίκτες να γυρίσουν με πούλμαν από την Πόλη. Το έκανε ως… ηλεκτροσόκ. Υπερβολικό, προσβλητικό, τα έχουμε ξαναγράψει.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και το θέλει ΤΩΡΑ. Ποιος και πώς, θα το βρουν οι ίδιοι. Για να είμαστε σωστοί, ή θα το βρουν, ή θα βουλιάξουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…