Κεντρική Basket League Απίστευτο! Θέλουν να ρίξουν όποιον τους γουστάρει

Απίστευτο! Θέλουν να ρίξουν όποιον τους γουστάρει

basket league maskes

Να πεις ότι ήταν όλοι μαζί, κάτι έφαγαν και τους… πείραξε, να το καταλάβεις. Μα καθένας σπίτι του ήταν και ξόδεψαν πέντε ώρες από τη ζωή τους (προφανώς, λόγω καραντίνας είχαν άπλετο χρόνο) για να καταλήξουν σε ιδέες, που αποτελούν παγκόσμια πατέντα, που εισάγουν νέες αντιλήψεις περί του τι είναι πρωτάθλημα. Τι σκέφτηκαν, λοιπόν, στον ΕΣΑΚΕ;

Το πρόβλημα είναι -κι εμείς το καταγράψαμε από την αρχή- πώς θα γίνει να αναδειχθεί πρωταθλητής (εν προκειμένω ο Παναθηναϊκός), δίχως να υποβιβαστούν Άρης και ΠΑΟΚ. Όπως κι αν το δεις δεν βγαίνει, δεν μπορεί να αποδεχθείς τη… μισή βαθμολογία και να πετάξεις στα σκουπίδια την άλλη μισή.

Η λύση της αναδιάρθρωσης σκοντάφτει στην άρνηση της ΕΟΚ, ενώ παράλληλα αφήνει εκτεθειμένους όλους όσους πέρυσι εμφανίζονταν υπέρμαχοι (και καλά έκαναν) της… ιερής βαθμολογικής κατάταξης. Διγλωσσία και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται, εξ ου και το αδιέξοδο. Τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι;

Να ζητήσουν από τον Λευτέρη Αυγενάκη να αποφασίσουν οι ομάδες για το ποιοι θα υποβιβαστούν! Απίστευτο, αλλά αληθινό. Να μην ισχύσει η βαθμολογία, αλλά να επιλέξουν οι παράγοντες ποιοι θα συνεχίσουν στην Α1, λες και πρόκειται για πριβέ πάρτι, μασκέ φαντάζομαι γιατί μόνο φορώντας μάσκα μπορείς να ψελλίσεις τέτοιες σκέψεις.

Πέραν του ότι δεν υπάρχει νόμος και κανονιστική διάταξη, στην οποία να ακουμπά η τερατώδης αυτή σκέψη, σκεφτείτε δύο τρία απλά πράγματα.

– Του χρόνου, ο Κωστής Ζομπανάκης (τυχαίο το όνομα) έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, με τις δεξιοτεχνικές κινήσεις, έχει πάρει τα σωματεία με το μέρος του, ως εκ τούτου γυρίζει και λέει στον «αντίπαλό» του (για τις ανάγκες της ιστορίας και μόνο η… αντιπαλότητα) «κάτσε καλά, γιατί αν θέλω σε υποβιβάζω».

– Πέρυσι το καλοκαίρι αντάλλασσαν ΑΦΜ, όπως παλιά ανταλλάσσαμε (εμείς οι παλιότεροι) τα χαρτάκια με τους παίκτες, αν είχαμε κάποιους διπλούς, που βρίσκαμε στις γκοφρέτες. Φέτος λένε να αποφασίσουν εκείνοι ποιος θα υποβιβαστεί. Του χρόνου μπορεί και να βγάλουμε πρωταθλητή αυτόν που θα τερματίσει στην 7η θέση και να υποβιβάσουμε τον πρώτο, έτσι για να… γουστάρουμε.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους επισκέπτες του site, γιατί ως τώρα αναφερόμουν εσφαλμένα στο ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος. Δεν είχα αντιληφθεί ότι συζητούν για τη διάλυσή του. Για ένα πρωτάθλημα που μπορεί να υποβιβαστεί όποιος δεν είναι αρεστός, όποιος είχε πορτοκαλί στη φανέλα του, όποιος είχε υπέρβαρο προπονητή, όποιος είχε παίκτη που να αρχίζει το όνομά του από «Ε».

Γιατί, αλήθεια, ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής του σωματείου, που θα επιλεγεί για να εξοστρακιστεί; Κι όλα αυτά, γιατί δεν μας βολεύει η σημερινή βαθμολογία. Απίστευτα, αλλά αληθινά, στον ΕΣΑΚΕ του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ο οποίος κάνει αγώνα για να γράψει ιστορία, ως ο πρόεδρος που διέλυσε τη λίγκα.

Μπορεί όλα αυτά να είναι λανθασμένη πληροφόρηση, μπορεί να είναι fake news. Θα χαρώ (και το εννοώ) να βγει επίσημα ο ΕΣΑΚΕ και να το διαψεύσει, γιατί και μόνο που κυκλοφορούν τέτοιες «ειδήσεις», πλήττεται η όποια αξιοπιστία έχει μείνει στο αγαπημένο μας σπορ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…