Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Ρέθυμνο – Λαύριο 75-77 (κ.δ. 65-65)

Ρέθυμνο – Λαύριο 75-77 (κ.δ. 65-65)

mouratos

Τεράστια νίκη για το Λαύριο, το οποίο πέρασε από το Ρέθυμνο, επικρατώντας στην παράταση με σκορ 77-75 για την 19η αγωνιστική της Basket League. Οι Κρητικοί είχαν στις τάξεις τους έναν εκπληκτικό Φράνκαμπ με 31 πόντους, ο οποίος είχε την δυνατότητα να οδηγήσει στο ματς σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, όμως μετά την βολή του και το ριμπάουντ, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σε δίποντο.

Η αναμέτρηση εξ αρχής ήταν συγκλονιστική. Ο Λαύριο μπήκε δυνατά και βρέθηκε να είναι μπροστά με 6 πόντους με το τέλος της πρώτης περιόδου (13-19) ενώ παρέμεινε σε αυτό το επιπεδο και στην δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Σερέλη έπαιζαν στα… κόκκινα και έκλεισαν το ημίχρονο με 3 πόντους διαφορά (33-36).

Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να αντεπιτεθούν. Ο Φράνκαμπ βασικά. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν όλα τα λεφτά και η ομάδα του γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 7 πόντους (58-51). Το Λαύριο πλησίασε, ο Ντεκοζί έγραψε το 65-64 με τρίποντο και το ματς πήρε φωτιά. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας έσπασε καρδιές, ο Χάρις αστόχησε σε τρίποντο, ο Άλμαν κέρδισε φάουλ και βολές για τους φιλοξενούμενους, όμως πέτυχε μόνο την μία από το ζευγάρι του για το 65-65 της κανονικής διάρκειας.

Το Ρέθυμνο στην αρχή της παράτασης πέρασε μπροστά με 4 πόντους μετά από προσπάθειες των Χάρις και Φράνκαμπ. Το Λαύριο προσπέρασε με δύο έπειτα από τους πόντους των Ντεκόζι και Ντάιμ ( 71-73), ενώ οι Κρητικοί έχασαν το επόμενο σουτ με τον Χάρις και οδήγησαν τον Μουράτο στις βολές με 18 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Μουράτος έβαλε και τις δύο, ο Φράνκαμπ με τρίποντο έγραψε το 74-75, με τον Έλληνα γκαρντ να επιστρέφει και πάλι στην γραμμή της φιλανθρωπίας. Πέτυχε και τις δύο, ο Φράνκαμπ με 8 δευτερόλεπτα προσπάθησε να επιτεθεί, κέρδισε το φάουλ, έβαλε την πρώτη βολή του, αστόχησε στην δεύτερη και πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε να στείλει την ομάδα του στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο αφού αστόχησε στο δίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-36, 54-49, 65-65, 75-77 (παρ)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…