Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Ρεκόρ τετραετίας από τον Κρομά

Ρεκόρ τετραετίας από τον Κρομά

kroma kolossos rodou paok e1580677308840

Ο Λασάνα Κρομά ήταν ο κορυφαίος του Κολοσσού H Hotels στην πολύτιμη νίκη επί του ΠΑΟΚ και φτάνοντας στους 31 πόντους σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος της τελευταίας τετραετίας για την ομάδα της Ρόδου. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 35 πόντων που είχε στις 12 Μαρτίου 2016 ο Τρέβορ Ρέλεφορντ στην εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου με 71-68.

Ο Κρομά έγινε μόλις τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels στην ΕΚΟ Basket League που σημείωσε “30άρα”. Ήταν η πέμπτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο αφού δύο φορές το κατάφερε ο Πατ Καλάθης και από μία οι Τρέβορ Ρέλεφορντ, Μάλκολμ Γκρίφιν και σήμερα Λασάνα Κρομά.

Για τον 29χρονο Αμερικανό οι 31 πόντοι συνιστούν και ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των 26 πόντων στο ματς της 7ης αγωνιστικής απέναντι στη Λάρισα. Σήμερα μάλιστα είχε 6/11 τρίποντα ενώ στις επτά προηγούμενες αγωνιστικές είχε 6/23.

Στατιστικά έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League όπως δείχνουν οι 30 βαθμοί που είχε στο ranking, τέσσερις περισσότεροι από το παιχνίδι με τη Λάρισα.

Κατά τα άλλα…

*Με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Σταύρος Τουτζιαράκης ξεπέρασε τα 200 στο 160ό παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Μάλκολμ Γκρίφιν έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αμυντικών ριμπάουντ, μαζεύοντας δύο στο 47ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ…

*Με τους 19 πόντους του ο Μπόμπι Μπράουν ξεπέρασε τους 400 και με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 100 στο 41ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έφτασε τα 400 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας, μαζεύοντας πέντε στο 202ο παιχνίδι του στη λίγκα.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…