Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 70-69

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 70-69

walter tavares real madrid eb19

Η Ρεάλ Μαδρίτης σ΄ένα συναρπαστικό παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει την Μπασκόνια με 70-69 εξαιτίας μίας αψυχολόγητης κίνησης του Στάουσκας. Οι Βάσκοι ισοφάρισαν σε 69-69 2” πριν το τέλος και χωρίς κανέναν λόγο ο παίκτης της Μπασκόνιας έκανε φάουλ στον Καμπάτσο και αυτός με 1/2 βολές χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 9-4, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ισπανική ομάδα κράτησε αυτό το προβάδισμα μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου (14-10), αλλά σ΄εκείνο το σημείο κόλλησε επιθετικά. Η Μπασκόνια βελτίωσε την άμυνα της και με σερί 9-0 έφερε τούμπα το παιχνίδι και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 19-14.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έφερε στα ίσια τον αγώνα (19-19). Ο Ματ Τζάνινγκ πρόσφερε πολύτιμες λύσεις στην Μπασκόνια. Ο παίκτης των Βάσκων σημείωσε τρία στα τρία τρίποντα και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του, παρότι η Ρεάλ πίεζε ασφυκτικά (37-38).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφερε τούμπα προσωρινά το ματς (53-49), αλλά στην τελευταία περίοδο η Μπασκόνια δεν τα παράτησε. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τη Ρεάλ να παίρνει μία διαφορά της τάξεως των 3 πόντων με καλάθι του εξαιρετικού Τόμπσον (68-65). Ο Σενγκέλια 11” πριν το τέλος μείωσε σε 68-67 και αμέσως έκαναν φάουλ στον Τόμπκινς.

Αυτός ευστόχησε σε μία από τις δύο και έδωσε την ευκαιρία στην Μπασκόνια να ισοφαρίσει ή να πάρει το ματς. O Σιλντς ισοφάρισε 2” πριν το τέλος, αλλά αψυχολόγητα ο Στάουσκας έκανε φάουλ στον Καμπάτσο (69-69). Ο Αργεντινός έβαλε μία από τις δύο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 70-69. Απίστευτο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 37-38, 53-49, 70-69

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…