Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin “Να αποφασίσουμε εμείς την ταχύτητα του αγώνα”

“Να αποφασίσουμε εμείς την ταχύτητα του αγώνα”

kalabokis

Το Περιστέρι δίνει αύριο τον τελευταίο του αγώνα για την φάση των ομίλων του BCL με αντίπαλο την Νίμπουρκ στην Τσεχία έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους “6” της διοργάνωσης. Οι κυανοκίτρινοι θέλουν να κλείσουν θετικά την πρώτη φάση με τον βοηθό του Νίκου Παπανικολόπουλου, Γιάννη Καλαμπόκη, να τονίζει ότι οι Τσέχοι είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ στο γήπεδο και κατ’ επέκταση σημείο κλειδί θα είναι το να ελέγξει η ομάδα τον ρυθμό του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα με σαφή πρόθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να εκδηλώσει επιθέσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα της κατοχής. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη άνεση στο να σουτάρουν τρίποντο στον αιφνιδιασμό, γκαρντ και φόργουορντ. Οι χειριστές είναι πολύ απειλητικοί με την μπάλα, αφού ανοίγουν πολύ τον ρυθμό είτε με γρήγορη ντρίμπλα, είτε με διαγώνιες πάσες. Ενώ, οι ψηλοί τους είναι πολύ γρήγοροι για την θέση που παίζουν και ολοκληρώνουν το τρανζίσιον παιχνίδι τους με κοψίματα από τους ψηλούς που έρχονται σαν τρέιλερ.

Δεν χρησιμοποιούν πολλές σετ επιθέσεις, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσπάθεια να ποστάρουν τους κοντούς και το γεγονός ότι οι ψηλοί τους σουτάρουν τρίποντα. Αμυντικά έχουν εμφανίσει πολλά πράγματα στον δεύτερο γύρο, τόσο σε μαν του μαν, όσο και σε άμυνες ζώνης».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Περιστερίου winmasters για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, υποστήριξε: «Εμείς, σαφέστατα θα πρέπει να ελέγξουμε τον γρήγορο ρυθμό, που θέλουν να επιβάλλουν, να αποφασίσουμε εμείς την ταχύτητα του αγώνα, να είμαστε σκληροί στις μάχες ένας εναντίον ενός στο λόου-ποστ με τους περιφερειακούς κυρίως και αποτελεσματικοί στο πικ εν ρολ και το πικ εν ποπ παιχνίδι, όπου τόσο οι χειριστές, όσο και οι ψηλοί μπορούν να εκτελούν από διαφορετικές αποστάσεις».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…