Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Πρίντεζης: «Ο Μπλατ έχει μεγάλη δύναμη, είναι πραγματικός μαχητής»

Πρίντεζης: «Ο Μπλατ έχει μεγάλη δύναμη, είναι πραγματικός μαχητής»

georgios printezis olympiacos vallencia

Ο Γιώργος Πρίντεζης πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ παραχώρησε συνέντευξη. Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά και για τον Ντέιβιντ Μπλατ και τη μάχη που δίνει.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο sport5:

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει έξτρα κίνητρο λόγω της ήττας στον πρώτο γύρο: «Σε κάθε παιχνίδι της Euroleague υπάρχει κίνητρο. Ειδικά όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα όπως η Μακάμπι, που είναι πολύ ιστορική, και μάλιστα σ’ αυτή τη δύσκολη έδρα. Θέλουμε να είμαστε σκληροί και με συγκέντρωση».

Για το αν αισθάνεται περίεργα όταν αντιμετωπίζει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Ναι, είναι ακόμη περίεργο. Αυτό σκεφτόμουν. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές μαζί. Τον είχα και ως assistant στον Ολυμπιακό, όταν ήμουν νεότερος. Αυτή είναι η επαγγελματική ζωή όμως. Είναι στην Μακάμπι, κάνει σπουδαία δουλειά και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Είναι καλός προπονητής, ήταν πάντα κοντά μου. Τον εκτιμώ και με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου».

Για το αν ο Ολυμπιακός πιθανότητες πρόκρισης: «Πρέπει να προσπαθήσουμε. Είμαστε Ολυμπιακός, πρέπει να παλέψουμε. Δεν είναι εύκολο, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε πάλι όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αν επικεντρωθούμε σε κάθε ματς ξεχωριστά, θα έχουμε πολλές πιθανότητες».

Για το ένα ματς την εβδομάδα: «Δεν είχα ποτέ ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Είναι παράξενο. Ωστόσο, υπάρχουν διπλές εβδομάδες. Υπάρχουν κάποια καλά και κάποια κακά στοιχεία σ’ αυτό».

Για το πρόβλημα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ: «Το εμάθα πέρσι, όταν διέγνωσε το πρόβλημα ο γιατρός μας. Το ξέραμε όλοι. Δεν θέλω να πω πολλά, γιατί είναι προσωπικό θέμα. Τον σέβομαι πολύ. Έχει μεγάλη δύναμη, είναι ένας πραγματικός μαχητής. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι».

Για το αν θεωρεί λάθος που ο κόουτς Μπλατ προσπάθησε να εφαρμόσει ένα πιο γρήγορο στιλ παιχνιδιού: «Μου αρέσει να παίζω πιο γρήγορα. Δεν νιώθω μεγάλος. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα μου συνολικά. Παίζοντας γρήγορα, επιτύχαμε. Όμως, κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Δεν υπάρχει καλή ή κακή. Κάτι δεν δούλεψε καλά στον Ολυμπιακό, αλλά ίσως σε μια άλλη ομάδα κάνει καλύτερη δουλειά. Η εμπειρία μου λέει ότι δεν υπάρχει καλός ή κακός προπονητής».

Για το ότι δεν πήγε στο ΝΒΑ: «Κάποιες φορές το σκέφτομαι, αλλά νιώθω πολύ χαρούμενος και περήφανος που έχω περάσει σχεδόν όλη μου την καριέρα εδώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…