Κεντρική Basket League ΑΕΚ «Πολύ καλό πρωτάθλημα το ελληνικό»

«Πολύ καλό πρωτάθλημα το ελληνικό»

chalmers frankamp

Η 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EKO Basket League ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (26/2) με τη νίκη… θρίλερ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επί του Ρεθύμνου Cretan Kings και ανάδειξε δύο MVP. Τον Μάριο Τσάλμερς της ΑΕΚ από το τελευταίο χρονικά ματς της αγωνιστικής και τον Λασά Κρομά από την σπουδαία νίκη του Κολοσσού H Hotels στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ.

Ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ της Ένωσης συγκέντρωσε 30 βαθμούς στο ranking (26 πόντοι με 11/13 βολές, 3/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 10 κερδισμένα φάουλ, 5 φάουλ εναντίον, 3 κλεψίματα και 4 λάθη σε 35’ συμμετοχής) και την ίδια επίδοση σημείωσε ο συμπατριώτης του, ο 29χρονος γκαρντ των «θαλασσί» (31 πόντοι με 5/6 βολές, 4/4 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 3 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ, 3 φάουλ εναντίον, δύο κλεψίματα και 4 λάθη σε 36’ και 42’’ συμμετοχής).

«Σε υψηλό επίπεδο η ποιότητα του μπάσκετ στην Ελλάδα»

«Νιώθω ικανοποίηση που έχω την ευκαιρία να δείξω σε όλους, ότι ακόμα μπορώ να προσφέρω στο άθλημα», δήλωσε για την διάκριση του ο Τσάλμερς και υποσχέθηκε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του για να πετύχει τους στόχους της, η ΑΕΚ. «Η ποιότητα του μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», τόνισε ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ.

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου MVP της 18ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League σε συνδυασμό με την δύσκολη εντός έδρας νίκη της ομάδα σου επί του Ρεθύμνου Cretan Kings;

«Αισθάνομαι πολύ καλά για το βραβείο του MVP. Νιώθω ικανοποίηση που έχω την ευκαιρία να δείξω σε όλους, ότι ακόμα μπορώ να προσφέρω στο άθλημα. Χθες, ήταν μία μεγάλη νίκη για την ομάδα, δείξαμε σοβαρότητα στο τέλος παρά την έλλειψη κάποιων παικτών, που είναι βαρόμετρο για την ομάδα».

– Έχεις κατακτήσει Πρωτάθλημα στο κολέγιο και δύο φορές τον τίτλο στο NBA, γιατί επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ;

«Επέλεξα την ΑΕΚ λόγω της Ιστορίας της. Eίμαι πολύ χαρούμενος εδώ και θα συνεχίσω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

– Ποιά είναι η άποψη σου για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της EKO Basket League;

«Η ποιότητα του μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα πάντα με όσα βιώματα έχω από την καριέρα μου. Όλες οι ομάδες παίζουν σκληρά κάθε κατοχή και είναι ανταγωνιστικές από την τελευταία έως την πρώτη».

«Πολύ καλό πρωτάθλημα το ελληνικό»

«Με την προσπάθειά μου βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει σε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα, την εκτός έδρας νίκη επί της μιας καλής ομάδας», σχολίασε ο Κρομά για την ανάδειξη του σε MVP της 18ης αγωνιστικής και εξήγησε γιατί επέστρεψε στην EKO Basket League ύστερα από την παρουσία του σε Καβάλα, Προμηθέα: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και δυνατό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…