Κεντρική Διεθνή Πασπαλάς : «Τρομερή η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού»

Πασπαλάς : «Τρομερή η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού»

paspalas dimitris

Το Τσινγκτάο είναι πόλη στην Κίνα, με πληθυσμό… μόλις 8.715 εκατομμύρια κατοίκους (σύμφωνα με το Wikipedia). Θα ήταν ένας λιγότερος, αν ο Δημήτρης Πασπαλάς δεν έδειχνε τόσο… ανθεκτικός στον τρόμο του κορωνοϊού. Τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες ασχολούμενοι με το μπάσκετ στην Κίνα έχουν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, τη στιγμή που το 90% των ξένων προπονητών έχει εγκαταλείψει τη χώρα, ο γνωστός συμπατριώτης μας γυμναστής δεν το βάζει κάτω. Είναι στην πόλη κι ετοιμάζεται να ταξιδέψει με τους «Αετούς» (Eagles το όνομα της ομάδας) για το Βελιγράδι.

Επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Πασπαλά, θέλοντας να μάθουμε αν έχει ακολουθήσει την… πεπατημένη. «Όχι παραμένει στην πόλη. Δεν έχει πολλά περιστατικά, δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαντάζει» μας είπε, συμπληρώνοντας: «Έτσι κι αλλιώς εγώ πηγαίνω από την προπόνηση στο ξενοδοχείο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους, που βγαίνουν πολύ, όμως είναι δεδομένο ότι για όποιον αποφασίσει να κάνει έξοδο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός».

Το Τσινγκτάο δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από τον κορωνοϊό, αλλά «υπάρχει τρομερή κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν, έχουν δώσει οδηγίες για αποφυγή μαζικών εστιάσεων, προχωρούν σε συνεχείς λήψεις θερμοκρασίας των ανθρώπων, είναι πάρα πολύ οργανωμένοι. Γι’ αυτό και παρά το κακό που συμβαίνει, δεν έχει μεγιστοποιηθεί το κακό».

Ο Πασπαλάς δεν… τρόμαξε, αλλά θα φύγει από την Κίνα. «Ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε στο Βελιγράδι, για σειρά φιλικών, προκειμένου να κρατηθεί η ομάδα σε καλή κατάσταση, να κρατήσουμε τον ρυθμό μας». Ναι, αλλά το πρωτάθλημα έχει διακοπεί. «Από αυτά που ακούω, λογικά την 1η Απριλίου θα ξεκινήσουμε πάλι. Για την ομάδα μας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς μετά πέντε χρόνια μπαίνουμε και πάλι στα πλέι οφ. Βεβαίως, θα περιμένουμε την απόφαση, η οποία θα ληφθεί στα μέσα Μαρτίου».

Κανείς δεν παίζει με τον κορωνοϊό, υπάρχει παγκόσμια ανησυχία (υπερβαίνοντας και τα όρια της λογικής ενίοτε), όμως είναι βέβαιο ότι η ψυχραιμία είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει, σε κάθε δύσκολη περίπτωση. Ο Δημήτρης Πασπαλάς έχει ζήσει ήδη έναν τυφώνα και μια επιδημία, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του. Και την κάνει πολύ καλά, γι’ αυτό κι οι Κινέζοι τον προτίμησαν από άλλους αξιόλογους γυμναστές. Αφήστε που αν περάσει κι αυτό, τον βλέπουμε να… ριζώνει στην Κίνα.

  • Aleksandar Djordjevic

    Στην Εθνική Ιταλίας ο Τζόρτζεβιτς

    Από την Κίνα στην  Ιταλία, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Την τεχνική ηγεσία της Ιταλίας αναλαμβάνει …
  • 59256499 6895 412C BC61 99C14A1896E2

    Φιλιππίνες – Κίνα 96-75

    Πρώτη νίκη για τις Φιλιππίνες. Οι Φιλιππίνες κατάφεραν να σημειώσουν την 1η τους νίκη Mund…
  • china anderson jpg e1693482404165

    Ανγκόλα – Κίνα 76-83

    Πρώτη νίκη και για την Κίνα στο Mundobasket2023. Την πρώτη της νίκη στο MundoBasket 2023 π…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας έκανε το 2/2 με τον Γιώργο Βόβορα στον…