Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο αλλιώτικος Ογκούστιν Ρούμπιτ

Ο αλλιώτικος Ογκούστιν Ρούμπιτ

RUBIT AUGUSTINE

Όσο καιρό οι ειδικοί του αθλήματος προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν αν ο Ογκούστιν Ρούμπιτ είναι «4άρι» ή «5άρι», ο Αμερικανός ήταν… αόρατος. Έκανε κάποιες guest εμφανίσεις, έτσι για να θυμίζει ότι ανήκει στον Ολυμπιακό. Αυτές οι αναλαμπές, όπως για παράδειγμα ο αγώνας στο Βερολίνο, δεν ήταν αρκετές για να τον… δέσουν στο λιμάνι. Δεν γνωρίζουμε αν η έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα άλλαξε τον τρόπο που βλέπει το παιχνίδι, ή αν τον έχει βοηθήσει ο Οκτάβιους Έλις, ή αν ο ίδιος κατάλαβε τι θέλει από αυτόν η ομάδα, όμως είναι αλλαγμένος προς το καλύτερο.

Το λένε και τα χαρτιά μας. Με εξαίρεση τον αγώνα απέναντι στη Ζενίτ, όπου σε 14.50’’ κατέγραψε ένα άστοχο δίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, στις τελευταίες του εμφανίσεις είναι πολύ βελτιωμένος. Πριν από εκείνο το ματς, είχε δείξει τις… προθέσεις του, απέναντι στην Μπάγερν, όπου σε 17.07’’ σημείωσε 14 πόντους (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/6 βολές), πήρε 3 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο.

Μετά την Αγία Πετρούπολη έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Κόντρα στην Μπασκόνια είχε 31.19’’ συμμετοχής, τα οποία «έντυσε» με 19 πόντους (5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα 3/3 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, για 2 λάθη. Ακολούθησε ο αγώνας στο Κάουνας, όπου -σε μια πολύ κακή βραδιά για όλο τον Ολυμπιακό– σε 18.35’’ πέτυχε 10 πόντους (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές), κατέβασε 1 «σκουπίδι», έκανε 2 λάθη. Χθες, στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έπαιξε 27.40’’, «έγραψε» 13 πόντους (5/7 δίποντα, ½ τρίποντα), πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα.

Οι μέσοι όροι του δεν είναι σπουδαίοι, γιατί είχε πολλά άδεια βράδια, όμως είναι ψηλός που σουτάρει με 57.1% από το τρίποντο (και κοντός να ήταν, το «αγοράζαμε»). Άλλωστε το σουτ και γενικότερα η επαφή του με το καλάθι είναι το… διαβατήριό του. Δεν είναι κορυφαίος ριμπάουντερ, δεν είναι σέντερ, δεν είναι 4άρι, είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι μπερδεμένο, αλλά -για παράδειγμα- χθες ήταν ο… μπαλαντέρ στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αν ο Ρούμπιτ σταθεροποιήσει την απόδοσή του, αν δεν είναι μια του ύψους και μια του βάθους, δεδομένου ότι στην άμυνα κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα ψάξει για άλλον παίκτη. Άλλωστε, θα έχει κι έναν χρόνο στο λιμάνι, άρα δεν θα χρειαστεί προσαρμογή. Από εκείνον εξαρτάται…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…