Κεντρική Διεθνή Ετοιμάζει BCL και στην Ασία η FIBA!

Ετοιμάζει BCL και στην Ασία η FIBA!

Ζαγκλής

Σχέδια για BCL στην Ασία έχει η FIBA σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ανδρέας Ζαγκλής σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της Global Sports Week στο Παρίσι.

Η επιτυχία της διοργάνωσης στην Ευρώπη αλλά και την Αμερική με το BCL Americas, έχουν γεμίσει φιλοδοξία την παγκόσμια ομοσπονδία που παράλληλα με την ετοιμασία του της Basketball Africa League, σκέφτεται κάτι αντίστοιχο και για την Ασία.

Μέχρι τώρα ο πρωταθλητής Ασίας αναδεικνύεται από το FIBA Asia Champions Cup, που είναι μια διοργάνωση 8 ομάδων που διεξάγεται σε μια πόλη κάθε χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA δήλωσε μεταξύ άλλων σε δημοσιογράφους στο Παρίσι:

«Ξέρουμε ποιες είναι οι προκλήσεις που υπάρχουν και πρέπει να ξεπεράσουν σχετικά με το καλεντάρι και θα συνεχίσουμε με το υπάρχον φορμάτ, αλλά με πολύ υψηλότερο επίπεδο επικοινωνίας και περιεχομένου. Παράλληλα εξετάζουμε την πιθανότητα να έχουμε μία διευρυμένη έκδοση στο μέλλον, όμοια με το BCL Ευρώπης και Αμερικής.

Από τις πρώτες στιγμές που ανέλαβα το ρόλο μου γενικός γραμματέας της FIBA, τόνισα ότι οι διοργανώσεις συλλόγων και η σχηματοποίηση αυτών είναι ένας στρατηγικός στόχος για εμάς και αυτό επικυρώθηκε από το Κογκρέσο. Σε εμάς υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές και μία από αυτές είναι ο σεβασμός στο αθλητικό κριτήριο και το αποτέλεσμα. Κάτι που σημαίνει ότι αυτές οι ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε μία διεθνή διοργάνωση, θα την εξασφαλίζουν μέσα από το αγωνιστικό αποτέλεσμά τους στις εγχώριες Λίγκες. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Επίσης, είναι στόχος μας να έχουμε ένα πλούσιο δίκτυο διοργανώσεων, όπως για παράδειγμα το Intercontinental Cup. Το πρότζεκτ στην Αφρική, επίσης, προχωράει, και κατά τη διάρκεια του All Star Game θα υπάρξουν κάποια νεώτερα. Στην Ευρώπη το BCL μετά από τρία χρόνια υψηλού επιπέδου παρουσίας προσέλκυσε κάποιες επενδύσεις από την Αμερική, ενώ το BCL Americas μόλις άρχισε και βρισκόμαστε στη φάση των playoffs. Ολο αυτό, πιστεύουμε ότι, δείχνει μία ευρύτερη στρατηγική σε κάθε ήπειρο για τις διασυλλογικές διοργανώσεις κι ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο δράσης».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…