Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ρεκόρ καριέρας για Αγκμπελέσε!

Ρεκόρ καριέρας για Αγκμπελέσε!

Agbelese2601202

Ο Κολοσσός πήρε σπουδαία νίκη επί του Προμηθέα επικρατώντας με 73-70 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της basket league, με τον Ντάνι Αγκμπελέσε να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. O ψηλός της ομάδας του Λυκογιάννη τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, ενώ είχε και 5 ριμπάουντ αλλά και ισάριθμα μπλοκ καθώς και 2 κλεψίματα συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα, με το ranking αυτό αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Κολοσσού H Hotels επί του Προμηθέα. Με τους 30 βαθμούς που είχε στο ranking δεν σημείωσε απλά την κορυφαία επίδοση των πέντε χθεσινών αγώνων, θέτοντας υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP της 17ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League αλλά σημείωσε και ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Η επίδοση του στο σύστημα αξιολόγησης δείχνει ότι, στατιστικά τουλάχιστον, έκανε την καλύτερη εμφάνιση του αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 28 βαθμών που είχε πέρσι ως παίκτης του Χολαργού στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

Ο Αμερικανός είχε 34 πόντους και 54 βαθμούς ranking στα δύο τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels (χθες και κόντρα στο Λαύριο) ενώ είχε συνολικά 30 πόντους και 31 βαθμούς ranking στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές.

Ακόμη χθες ο Αγκμπελέσε ξεπέρασε τους 400 πόντους και τα 200 αμυντικά ριμπάουντ στο 46ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League.

Κατά τα άλλα…

*Έχοντας 4/5 δίποντα ο Τάιρον Μπρέιζελτον έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ δύο πόντων στο 51ο παιχνίδι του στην κατηγορία. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει πλέον 103/265 δίποντα (38,86%).

*Ο Κολοσσός H Hotels έφτασε στην επικράτηση επί του Προμηθέα, προσπερνώντας την αδυναμία του στο τρίποντο. Η ομάδα της Ρόδου περιορίστηκε στο ένα εύστοχο σουτ σε 17 προσπάθειες και αυτό είναι νέο αρνητικό περιόδου αφού καμία άλλη ομάδα δεν έμεινε κάτω από από τα δύο τρίποντα. Από δύο εύστοχα σουτ από την περίμετρο είχαν ο Άρης απέναντι στο Περιστέρι Winmasters στην 8η, το Λαύριο Megabolt στο ματς με τον Προμηθέα στη 10η, ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Ήφαιστο στην 11η και χθες ο Ηρακλής στο ματς με τη Λάρισα.

*Αρνητικό ρεκόρ είναι βέβαια και το ποσοστό με το οποίο εκτέλεσε χθες ο Κολοσσός H Hotels, μένοντας σε αυτό το 5,88% αφού το προηγούμενο το είχε ο Ιωνικός Affidea με το 10,34% με το οποίο εκτέλεσε στο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα στην 5η αγωνιστική (3/29). Για να βρούμε την προηγούμενη χειρότερη επίδοση σε εύστοχα τρίποντα θα πρέπει να γυρίσουμε στη 2η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος όταν ο Χολαργός είχε 0/12 απέναντι στην ομάδα της Ρόδου.

Ο Χολ 5ος “600άρης” του Προμηθέα

*Με τους πέντε πόντους που σημείωσε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Λάνγκστον Χολ έγινε ο 5ος παίκτης στην τετραετή ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τους 600.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 5/11 δίποντα και με αυτά έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία που έφτασε τα 100.

Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ με τα επτά ριμπάουντ που είχε χθες, ξεπέρασε τα 800 στο 234ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

*Το “φράγμα” των 500 ριμπάουντ καριέρας στην ΕΚΟ Basket League ξεπέρασε ο Δημήτρης Αγραβάνης, μαζεύοντας οχτώ στο ματς της Ρόδου.

*Ο Προμηθέας έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας 19 επιθέσεις του και ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της φετινής ΕΚΟ Basket League καθώς στην ίδια επίδοση είχαν φτάσει ο ΠΑΟΚ στην 7η, το Λαύριο Megabolt στη 10η, ο Κολοσσός H Hotels στη 14η και το Περιστέρι Winmasters στη 16η αγωνιστική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…