Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Αρνήθηκε να κάτσει δίπλα στον συμπαίκτη μου λόγω του χρώματος του”

“Αρνήθηκε να κάτσει δίπλα στον συμπαίκτη μου λόγω του χρώματος του”

gaios skordilis peristeri

Με την περιγραφή ενός ρατσιστικού περιστατικού που βίωσε στο αεροπλάνο επέλεξε να ασχοληθεί ο Γάιος Σκορδίλης από το blog του στον ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα, περιγραφή πως μια κυρία στο αεροπλάνο αρνήθηκε να κάτσει δίπλα στον συμπαίκτη του λόγω του χρώματος του, απορώντας πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο εν’ έτη 2020. Κι όμως γίνεται…

Αναλυτικά όσα αναφέρει στον ΕΣΑΚΕ:

“Γειά σας φίλοι μου

Σας γράφω από την παγωμένη Ρωσία και το Νόβγκοροντ. Είναι Πέμπτη και σήμερα δεν θα κάνουμε καλά-καλά ούτε προπόνηση. Θα «φάμε» την ημέρα μας στα αεροδρόμια και τα λεωφορεία για να επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Δυστυχώς φεύγουμε από ‘δω με ένα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νίζνι. Όμως, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League βρίσκεται ακόμη στα χέρια μας, οπότε δεν το βάζουμε κάτω.

Δεν θα πω τίποτε άλλο γι’ αυτό το παιχνίδι, όμως θα ήθελα να καταδικάσω ένα γεγονός που έζησα και δεν το πίστευα, γιατί έχουμε φτάσει στο 2020… Στο αεροπλάνο, όπως πηγαίναμε στην Ρωσία, έζησα για πρώτη φορά στην ζωή μου ένα ρατσιστικό περιστατικό.

Υπήρχε μια κυρία στο αεροσκάφος η οποία αρνούνταν να καθίσει δίπλα σ’ έναν από τους ξένους συμπαίκτες μου, λόγω του χρώματος του. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα δεν υπάρχει λόγος και δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ήταν κάτι που το 2020 δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβαίνει κι όμως συμβαίνει μπροστά σου… Είναι αδιανόητο…

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι, δεν έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τον αγώνα, έχουμε μια προπόνηση, αλλά όταν παίζεις δυο ματς την εβδομάδα έχοντας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα συμβούν κι αυτά.

Θα προσπαθήσουμε σε μια προπόνηση που έχουμε να δουλέψουμε περισσότερο στο βίντεο παρά στην προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο που έκανε ένα καλό σερί τελευταία, προκειμένου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …