Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: Αυτά ήταν τα λόγια το Κόμπε στις κόρες του την μέρα που αποσύρθηκε!

Πιτίνο: Αυτά ήταν τα λόγια το Κόμπε στις κόρες του την μέρα που αποσύρθηκε!

rick pitino panathinaikos 1 e1581091936632

Στην αποκάλυψη του τι είπε στους παίκτες του πριν την αναμέτρηση προχώρησε ο Ρικ Πιτίνο στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ήδη γνωρίζαμε ότι δεν τους μίλησε για το παιχνίδι αλλά για τον Κόμπε Μπράιαντ. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι τους εκφώνησε αυτούσιο τον λόγο του θρύλου των Λέικερς στις κόρες του την μέρα της απόσυρσης του από τα παρκέ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη τύπου:

«Είπα στην ομάδα πριν από το παιχνίδι ότι δεν θα μιλήσουμε για το μπάσκετ, αλλά για τον Κόμπε Μπράιαντ. Τους είπα ότι ήμουν εκεί την βραδιά που έγινε draft, τον είχα “στρατολογήσει”. Τους είπα ότι ξέρουμε πόσο ανταγωνιστικός ήταν, πόσο σπουδαίος αθλητής και ότι είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συνέβη και με αυτόν τον τρόπο στο ελικόπτερο. Οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, όμως, είπα ότι πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά πως η ζωή είναι πολύτιμη. Και ότι η ζωή μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή, όπως συνέβη με τον Κόμπε.

Ένα πράγμα που θαυμάζω στον Κόμπε είναι πως όταν αποσύρθηκε – και ξέρουμε πως είναι στο Top 5 όλων των εποχών – έγινε καλύτερος άνθρωπος, γιατί κέρδισε Όσκαρ, έγινε επιτυχημένος επαγγελματίας. Τα παιδιά έγιναν η προτεραιότητά του, πήγαινε στα παιχνίδια και αφιερώθηκε στην οικογένειά του. Μεγάλωσε ο θρύλος του με βάση το πόσο καλός οικογενειάρχης ήταν. Όλοι υποφέρουν όταν είσαι επαγγελματίας παίκτης. Δεν έχεις χρόνο για την οικογένειά σου. Όταν είπε το “Μamba out”, αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένειά του. Είναι κάτι που ραγίζει την καρδιά όλης της μπασκετικής κοινότητας. Αυτά είναι τα πιο δυσάρεστα πράγματα. Όλη η χώρα πενθεί, όχι μόνο ο κόσμος του Λος Άντζελες. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη στον Κόμπε, σε αυτά τα μικρά κορίτσια και τα υπόλοιπα θύματα. Οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες, θα περάσουν δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε ότι ο Θεός θα τους βοηθήσει.

Και θα σας διαβάσω αυτό που είπα στην ομάδα, και το είχε γράψει ο Κόμπε: “Αυτές οι στιγμές που ξυπνάς και δουλεύεις σκληρά, αυτές οι στιγμές που κάθεσαι μέχρι αργά και δουλεύεις σκληρά, αυτές οι στιγμές που δεν έχεις τη διάθεση να δουλέψεις, είσαι πολύ πιεσμένος, δεν θες να πιέσεις τον εαυτό σου, αλλά ούτως ή άλλως το κάνεις. Αυτό ουσιαστικά είναι το όνειρο. Δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Κι αν εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε, αυτό που θα δείτε είναι ότι δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Τα όνειρα δεν θα βγουν αληθινά. Κάτι πιο μεγάλο όμως θα συμβεί. Κι αν εσείς μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, τότε εγώ κάνω τη δουλειά μου ως πατέρας”. Αυτός ήταν ο λόγος που εκφώνησε στις κόρες του, την μέρα που αποσύρθηκε. Κι αυτό είναι που μου ραγίζει την καρδιά».

Για το παιχνίδι: «Θα έλεγα ότι στο δεύτερο ημίχρονο είμαι ευχαριστημένος από το rotation που κάναμε αμυντικά, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν ίσχυε το ίδιο. Δώσαμε επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους. Στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τα ριμπάουντ καταφέραμε να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο παίρνοντας τελικά 37 πόντους από αιφνιδιασμούς».

Για τον Άντι Ράουτινς: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Άντι Ράουτινς είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι λογικό να μην γνωρίζει ακόμη καλά τον τρόπο παιχνιδιού, τους συμπαίκτες και τα συστήματα. Όσο ευχαριστημένος είμαι από τα σουτ του Ράουτινς, άλλο τόσο πρέπει να εξάρω και τον Ταϊρίς Ράις που ήξερε ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…