Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ: Επιστροφή στην Σαραγόσα μετά από σχεδόν 30 χρόνια!

ΠΑΟΚ: Επιστροφή στην Σαραγόσα μετά από σχεδόν 30 χρόνια!

paok zaragoza816

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται αύριο από την Σαραγόσα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του basketball champions league, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τον δικέφαλο του βορρά, καθώς έχει ήδη αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά η αναμέτρηση ξυπνά μνήμες 1990, με τους ασπρόμαυρους να κάνουν ειδική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα τους, αλλά και τον Σάνον Σόρτερ να τονίζει ότι πάντα υπάρχει κίνητρο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Θα μπορούσε να είναι και ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει όμως καμία βαθμολογική σημασία (για τον ΠΑΟΚ), ο αυριανός αγώνας με την Casademont Zaragoza, που θα διεξαχθεί στις 19:30 στο Pabellon Principe Felipe. Μπορεί να μην είναι η ίδια ακριβώς ομάδα (αλλά η μετεξέλιξη της CAI Zaragoza), αλλά είναι το ίδιο γήπεδο που είχε επισκεφθεί πριν από 30 σχεδόν χρόνια ο ΠΑΟΚ, στις 11 Δεκεμβρίου του 1990 για την ακρίβεια και σε αγώνα της φάσης των ομίλων, μίας σεζόν που ολοκληρώθηκε με το έπος της Γενεύης.

Στα τρία παιχνίδια που είχε δώσει εκείνη τη χρονιά με την Zaragoza ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τα δύο. Ηττήθηκε (70-64) στην Ισπανία, αλλά με τη νίκη του (με το εντυπωσιακό 112-102, 41 πόντους από τον Μπάνε Πρέλεβιτς και από 20 από Σταυρόπουλο και Barlow) έφτασε πιο κοντά στην πρόκριση και με το 76-72 σήκωσε το τρόπαιο στον τελικό! Όλα αυτά είναι αρκετά για να έρχονται χιλιάδες αναμνήσεις στα δύο μέλη της αποστολής, που ήταν και τότε, πριν 30 χρόνια εδώ. Τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Αριστοτέλη Καρακούση και τον Τεχνικό Διευθυντή Νίκο Σταυρόπουλο. Χιλιάδες αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν αλλά και έντονες σκέψεις και προβληματισμός για το δύσκολο και σκληρό παρόν.

Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί από την Αθήνα, έφτασε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στη Zaragoza και θα προπονηθεί στο Pabellon Principe Felipe αύριο το μεσημέρι (12:30). Στη μία και μοναδική προπόνηση πριν από το προτελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο Basketball Champions League για τη φετινή σεζόν. Σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Αυτά που έμειναν από την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, το αυριανό παιχνίδι με την Zaragoza, αλλά και ο τελικός της Κυριακής με τον Κολοσσό.

«Νομίζω ότι μπορείς πάντα να μάθεις από τις ήττες και ειδικά το χθεσινό παιχνίδι μας έδειξε το επίπεδο της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ορισμένα πράγματα διαφορετικά και σίγουρα πρέπει να μάθουμε από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι», σχολίασε ο Σάνον Σόρτερ χωρίς διάθεση να μείνει περισσότερο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Σαραγόσα:

«Είχαμε ένα παιχνίδι την Δευτέρα, είχαμε το δύσκολο ταξίδι σήμερα και παίζουμε απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα αύριο, χωρίς να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Ακόμη κι έτσι εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον αγώνα που έχουμε με την Zaragoza και όταν θα τελειώσει αυτό το παιχνίδι να σκεφτούμε τον πολύ σημαντικό αγώνα που έχουμε την Κυριακή. Ο στόχος μας είναι στο πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το αντιμετωπίσεις μία τόσο δυνατή ομάδα όπως η Σαραγόσα, μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει, εάν την αντιμετωπίσεις με τον σωστό τρόπο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν βλέπω το πρόγραμμα. Το ξέρω, όπως γνωρίζω πολύ καλά και πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Εκεί θα ρίξουμε το ενδιαφέρον μας και την προσοχή μας, αλλά μετά από αυτό τον αγώνα. Πρέπει να κερδίσουμε κάτι και από τον αγώνα μας στην Ισπανία και μετά να τα δώσουμε όλα για το πολύ σημαντικό παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή».

Ο Σόρτερ, όπως οι περισσότεροι από τους ξένους παίκτες του ΠΑΟΚ έρχεται για πρώτη φορά στην Ισπανία και όπως υποστηρίζει: «Είναι η πρώτη μου φορά στην Ισπανία. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, νομίζω ότι όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τον Kobe Bryant και τους ανθρώπους που χάθηκαν το επιβεβαιώνουν. Οπότε θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που έχω καταφέρει να παίζω μπάσκετ, να έχω φύγει από την Αμερική και να παίξω στην Ασία, στην Αυστραλία, αλλά και στην Ευρώπη και τώρα για πρώτη φορά στην Ισπανία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…